Küre'de Ersizler Köyünde Geleneksel Pilav Şöleni

Kastamonu Küre İlçesi Ersizler köyünde, kutsal bayramlarda yaşatılan ve 26 yıldır gelenek haline dönüştürülen ’Pilav Şöleni’ düzenlendi.

Küre'de Ersizler Köyünde Geleneksel Pilav Şöleni
Geleneksel Bayramlaşma ve Pilav Şöleni’ne Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, Kamu Kurum ve Kuruluş Daire Müdür ve diğer çalışanları, Muhtarlar, Siyasi Parti Başkan ve temsilcileri, Küreliler, gurbetten gelenler ve konukların büyük katılımı gerçekleşti.

Ersizler Köyü Muhtarı İrfan Kaya, "Bu sene 26’ncısını gerçekleştirdiğimiz artık geleneksel hale gelen Pilav şölenimizi büyük coşku, neşe ve katılım içinde gerçekleştirdik. Her sene bayramlarda düzenli olarak yaptığımız pilav şöleninde gurbetteki hemşirelerimizle ve gerek Küre, gerek gurbetten gelenlerle ve gerekse çevre köy halkı ile bir arada buluşarak, birlik ve beraberlik içinde kaynaşmak için çeşitli etkinlikler içinde gerçekleştirdik. Bu yıl önceki yıllara bakarak büyük katılım gerçekleşti. Yapmış olduğumuz yemek ve diğer ikramlarımız kısa sürede biterek yetmedi ve tekrar yemek yapmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Kaynak: İHA