Cumhuriyet yazarından CHP'ye sert tepki

Hikmet Çetinkaya, Battal İlgezdi ve Gamze Akkuş İlgezdi hakkında çıkan yolsuzluk iddialarına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Cumhuriyet yazarından CHP'ye sert tepki
Cumhuriyet yazarından CHP'ye sert tepki
Cumhuriyet gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya, CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve CHP İstanbul Milletvekili Gazme Akkuş İlgezdi hakkında ortaya çıkan yolsuzluk haberlerinden sonra CHP'ye sert eleştirilerde bulundu.

ATAŞEHİR'DE SORU İŞARETLERİ


CHP'nin bu yolsuzluklara göz yumduğu takdirde önümüzdeki yerel ve erken seçimde avucunu yalayacağını söyleyen Çetinkaya, CHP'nin Ataşehir'de yaptığı önseçimde de soru işaretleri olduğunu belirtti.

CHP YOLSUZLUKLARA GÖZ YUMARSA


Hikmet Çetinkaya'nın yazısından bir bölüm;

CHP bu kafayla giderse, İstanbul'da kazandığı kimi belediye başkanlıklarında yapılan yolsuzluklara göz yumarsa, önümüzdeki yerel ve erken seçimlerde avucunu yalar.

ATAŞEHİR'DE ÖNSEÇİM

Çoğu solun “s”sinden haberdar değil. CHP'de önseçim tüm üyelerin katılımıyla mı yapıldı? İyi güzel, sözüm yok. Peki, üyelerin sayısı kaç, önseçim öncesi kaç bin üye partiye katıldı? Üye kayıtlarında artış Ataşehir'de çok oluyordu; örneğin Kartal'da, Kadıköy'de artmadı. Çok soru var sorulacak.

BİLEĞİNİN HAKKIYLA MI KAZANDI


Sosyalist Enternasyonal'in başkan yardımcısı Umut Oran'ı kontenjan adayı yapmayan Kılıçdaroğlu, bir belediye başkanının eşinin önseçimi bileğinin hakkıyla kazandığına inanıyor mu?

ÜÇ AYRI SEÇİM BÖLGESİNDE DÖNEN DOLAPLAR


Özellikle İstanbul'da üç ayrı seçim bölgesinde dönen dolaplar, parasal ilişkiler. Bunların tümü CHP'nin temel ilkelerine aykırıdır.

PARTİ OYLARINI PARAYLA SATIN ALMA

Ahbap-çavuş, çıkar, rant ilişkileri, parti üyelerinin oylarını parayla satın alma. Gerçek dost acı ve doğru söyler.'