ABD'de Askeri Merkezlere Düzenlenen Saldırı

ABD Başkanı Barack Obama, Tennessee eyaletinde iki askeri binaya düzenlenen silahlı saldırıyı "çok üzücü" nitelendirerek, şüphelinin tek başına hareket ettiğini söyledi.

Obama, Beyaz Saray'da Oval Ofis'te yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin Federal Araştırma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey ve Beyaz Saray ulusal güvenlik ekibinden bilgi aldığını kaydetti. Saldırının tüm detaylarını şu anda bilmediklerini anlatan Obama, "Bu saldırıların tek başına hareket eden silahlı kişi tarafından yapıldığını görüyoruz. Şu aşamada kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor" diye konuştu.

Obama ayrıca, Savunma Bakanlığı ile de temasa geçildiğini belirterek, tüm savunma binalarının özenli ve dikkatli bir şekilde korunmalarından emin olunmasını istediklerini ifade etti.

Obama, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, dualarının da yaralananlarla olduğunu kaydetti.

ABD'nin güneyindeki eyaletlerden Tennessee'de iki askeri tesise düzenlenen saldırıda dört deniz piyadesi hayatını kaybetmişti. FBI, saldırganın ismini Muhammed Yusuf Abdülaziz olarak açıklarken, Abdülaziz'in olay yerinde hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Kaynak: AA