Sivas'ta Gıda Denetimleri

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, Ramazan Bayramı dolayısıyla gıda denetimlerinin sürdüğü bildirildi.

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, halkın daha sağlıklı ve kaliteli gıda tüketmesi amacıyla ramazan ayında 7 gün 24 saat prensibine göre denetim faaliyetleri yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Yapılan denetim ve kontrollerde iş yerlerinin hijyen şartları, resmi evrakları, ürünlerin son kullanım tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri ve satış koşulları kontrol ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, "Gıda kontrol görevlilerince ramazan ayı boyunca kentte gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde 962 denetim yapılmıştır. Yapılan bu denetimler sonucunda 33 iş yerine toplam 111 bin 274 lira idari para cezası uygulanmıştır" ifadelerini kullandı.

Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için tüketicilere de büyük görev düştüğünü aktaran Aslan, şunları kaydetti:

"Tüketicilerimizin aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Gıdaları satın alırken etiketsiz, ambalajsız ve açıkta satılan ürün almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri, mutlaka seçici davranmaları gerekir. Tüketicilerin herhangi bir olumsuzluk durumunda 174 Alo Gıda Hattı'na bildirmeleri gıda güvenliğinin sağlanmasında önem arz etmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Sivas halkına, sağlık ve mutluluk içerisinde bir Ramazan Bayramı geçirmelerini diliyoruz."

Kaynak: AA