İbis Otel Moskova Hizmete Açıldı

Akfen Gayrimenkul Yatırım OrtaklığŸı (GYO) tarafından Rusya'da yatırımı gerçekleşŸtirilen 317 odalı İbis Otel Moskova, bugün itibariyle hizmete girdi.

Akfen GYO'dan yapılan açıklamaya göre şŸirket tarafından Rusya'nın başŸkenti Moskova'da yatırımı yapılan İbis Otel Moskova, bugün itibariyle konuklarına hizmet vermeye başŸladı. 317 odalı İbis Otel Moskova'nın işŸletmesi Akfen GYO'nun stratejik ortağŸı olan Accor tarafından yapılacak.

Açıklamada görüşŸlerine yer verilen Akfen GYO Genel Müdürü Vedat Tural, Türkiye'nin en önemli ticaret ortaklarından biri olan Rusya'da yeni bir oteli daha hizmete açmaktan dolayı memnun olduklarını bildirdi.

İbis Otel Moskova'nın şŸehrin en işŸlek güzergahı üzerinde yer aldığŸını ve turistik yerler ile spor merkezlerine de yakın bir konumda bulunduğŸunu aktaran Tural, söz konusu otelin şŸehir otelciliğŸi anlayışŸının seçkin bir örneğŸi olarak gelişŸtirildiğŸini ve şŸu ana kadar ki yatırımları içinde en çok oda sayılı otelleri olma özelliğŸine sahip olduğŸunu dile getirdi.

İbis Otel Moskova'nın hizmete girmesi ile birlikte şŸirketin Rusya'daki faal otellerinin sayısının dörde yükseldiğŸi bilgisini veren Tural'ın açıklamada şŸu görüşŸlerine de yer verildi:

"Türkiye, Rusya ve KKTC'de faal otellerimizin sayısı toplam 18 oldu. 200 odalı ve beşŸ yıldızlı Karaköy Novotel ve 200 odalı Ibis Otel Tuzla'nın yatırımlarına devam ediyoruz. Bu projelerimiz de tamamlandığŸında toplamda 20 otel ve 3 bin 628 odadan oluşŸan bir portföye sahip olacağŸız. Böylece hem otel, hem de oda sayısı bakımından bölgemizin uluslararası standartlarda inşŸa edilmişŸ ve işŸletilen otellere sahip başŸlıca otel yatırımcılarından biri konumunda yer alacağŸız. Bu doğŸrultuda yatırımlarımıza devam ediyoruz."

Bu arada Akfen GYO'nun Rusya'da Yaroslavl, Samara ve Kaliningrad şŸehirlerinde faaliyete geçen ve toplam 548 oda kapasiteli üç oteli daha bulunuyor. İbis Otel Moskova'nın faaliyete geçmesi ile birlikte Akfen GYO'nun Rusya'da faaliyete geçen otellerinde toplam oda sayısı 865 oldu.

Kaynak: AA