Çiğköfte Festivali Hazırlıklarında Sona Doğru

Adıyaman Valiliğinin, Adıyaman Belediye Başkanlığı ve merkezi İstanbul’da bulunan İstanbul Çiğköfte ve Etsiz Çiğköfte Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nin (ÇİĞDER) birlikte organize edeceği ve 26 Temmuz’da Nemrut Dağında birincisi gerçekleştirilecek olan Çiğköfte Festivalinin hazırlık toplantısı yapıldı.

Çiğköfte Festivali Hazırlıklarında Sona Doğru
Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında Valilik Toplantı salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Vali Yardımcısı Murat Süzen ve ilgili kurum amirleri katıldı.

Organizasyonla ilgili görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda, şölene etkin bir katılımın sağlanarak festivalin hedefine ulaşması amacıyla her kurumun üzerine düşeni titizlikle yerine getirmesi ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi. Adıyaman’da ilk defa gerçekleştirilecek olan Çiğköfte Festivalinin 26 Temmuz Pazar günü Nemrut Dağında büyük bir katılımla yapılacağını ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, “Festivalle ilgili yereldeki hazırlıklarımızda sona gelindi. Festival Tertip Komitesi ile etkinlik öncesi son kez hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Doğu-batı medeniyetlerini sentezleyen Kommagene Uygarlığının en ihtişamlı eseri Nemrut Dağında düzenlenecek Festivalin en iyi şekilde gerçekleşmesi için tüm ayrıntıları detaylı olarak görüştük. ÇİĞDER ile birlikte organize ettiğimiz Festivalde tüm katılımcılara 2206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağında güneşin batışı eşliğinde Adıyaman’ın vazgeçilmez damak tadı olan çiğköfte ikram edilecek. Herkesi 26 Temmuz’da Nemrut Dağındaki büyük şölene davet ediyoruz” diye konuştu.

Vali Demirtaş, yaptığı açıklamada ayrıca, etkinliğin yapılacağı aynı gün Adıyaman Atatürk Stadyumunda ünlü sanatçı Alişan tarafından halka ücretsiz bir konser verileceğini belirterek, verilecek konser eşliğinde vatandaşlara çiğköfte dağıtılacağını kaydetti.

Kaynak: İHA