Çarşı İftarlarının Sonuncusu Yazıhan'da Gerçekleştirildi

Malatya Büyükşehir Belediyesinin Doğanşehir ilçesi ile başlatmış olduğu ‘Çarşı İftarı’ programları Yazıhan ilçesinde düzenlenen iftar programı ile sona erdi.

Çarşı İftarlarının Sonuncusu Yazıhan'da Gerçekleştirildi
Yazıhan ilçesinde düzenlenen Çarşı İftarı programına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra AK Parti Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkçi, Yazıhan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yazıhan protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Ramazan ayında birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarının güçlendiğini belirten Yazıhan Belediye Başkanı Öztürk, “Dostluk, kardeşlik, muhabbet, birlik ve beraberlik duygularımızın pekişmesi ve helal lokmamızı paylaşmak için düzenlenen bu güzel iftar programımıza hoş geldiniz. Bu gün bize ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yazıhan’da çok güzel dolu dolu iki yıl geçirdiğini belirten Yazıhan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, “Yazıhan’da çok güzel olaylara şahit olduk birlikte ağladık birlikte güldük. İki hafta önce tayinim çıktı Yazıhan’ı hep güzelliklerle yad edeceğim. Bu güzelliklerden bir tanesi de bu iftar programları. Geçen yıl da Kaymakamlık ve Belediye olarak sizlerle buluşmuştuk. Bu güzel günde Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Ramazan Bayramının ülkemize ve tüm dünyaya kardeşlik ve barış getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Ramazan ayının sonuna geldiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir Belediyesi olarak merkezde yapmış olduğumuz Ramazan programlarını ilçelerde de yapmayı, ilçelerde de vatandaşlarla iç içe olmayı hedefledik. Bugün Yazıhan’da hep birlikte iftar ediyoruz. Bizi yalnız bırakmayan hemşerilerime teşekkür ediyorum. Birlikte olmak, bir sofrada iftar açmak bizim için çok önemli. Bizim tek amacımız sizlerle birlikte bir arada iftar etmek. Ramazanın iklimine, bereketine ve kardeşliğine uygun bu programları yaygınlaştırmaya çalıştık. Ramazan ayının sonuna geldik, inşallah Bayramı da sağlıklı bir şekilde geçirmek nasip olur. Ramazan Bayramı hem İslam coğrafyasına hem de insanlığa barış ve huzur getirsin. Ülkemizin kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor. Ülkemizde bir kardeşlik ve huzur iklimi var, bunu bozmak isteyen her zaman, her dönemde olacaktır. Biz buna fırsat vermeyeceğiz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz bizim tarihimiz, geçmişimiz ve değerlerimiz buna asla izin vermeyecektir. Bayramınızı kutluyor, sağlık ve mutluluk diliyorum” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi, “Bizleri bu sofrada bir araya getiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Rabbimize hamd olsun ki sağlıklı bir şekilde oruçlarımızı tuttuk ve iftar ediyoruz. Bizim bu birlikteliğimize hasret olan çevremizde birçok ülke var. Bu birliğin ve kardeşliğin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Ramazan bayramı ile birlikte varsa küskünlükleri ve kırgınlıkları gidererek birbirimizi daha fazla severek bu birlikteliğimizi daha güçlü hale getireceğiz” dedi.

Son olarak konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe Belediyelerimiz düzenlemiş oldukları iftar programları ile güzel bir birlikteliğe vesile oluyorlar. Bu güne kadar her akşam ya bir ilçede yada bir mahallede bu güzel programlar gerçekleştirildi.

Burada hep birlikte iftar etmenin, aynı mekanda bulunmanın feyzi ve bereketi çok büyük. Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA