Cami Olmadığı İçin Namazlarını Çadırda Kılıyorlar

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Pelitköy mahallesi sahilinde oturan yazlıkçı vatandaşlar üç yıldan bu yana namazlarını zeytin ağaçlarının altında kurdukları çadırda kılıyorlar. Cami yaptırmak için dernek kuran vatandaşlar. Belediyeden kendilerine yer göstermesini istiyor.

Cami Olmadığı İçin Namazlarını Çadırda Kılıyorlar
İlçenin, Pelitköy sahilinde yaklaşık 10 bin yazlık konutun olduğu alanda cami olmayınca vatandaşlar Cuma ve teravih namazlarını zeytin ağaçları altında kurdukları çadırda kılmaya başlarken, Emekli İmam Zilkifli Bolat da fahri olarak imamlığı üstlendi. 3 yıl önce zeytin ağaçlarının altında açık alanda namaz kılan vatandaşlar, iki yıldan bu yana da oluşturdukları çadırda ibadetlerini yapmaya başladı.

Vatandaşlar, cami yaptırmak için dernek kurarken belediyeden yer tahsis etmesini istiyorlar. Fahri İmamlık yapan Zilkifli Bolat,” Ben 3 seneden beri burada, Allah rızası için imamlık yapıyorum. 3 senenin Ramazan orucunu tutuyoruz. Teravihleri Cumaları kılıyoruz. Yalnız bizim burada camimiz yok Sağ olsun belediye yardımcı oldu. Böylelikle büyük bir çadırımız oldu. Şimdi onunla yetiniyoruz. Ama, biz istiyoruz ki bir de camimiz olsun. Bunun içinde mücadele ediyoruz. Uğraşıyoruz. İnşallah, duyan kardeşlerimizin yardımcı olmalarını rica ediyorum” dedi.

Cami Yaptırma Derneği Başkanı Ramazan Kaplan da,” 2013 yılında Pelitköy Sahili Cami Yaptırma Derneğini kurduk. İlk 2013 yılında zeytinlerin altında, 2014 yılında çadır kurarak, 2015 yılında da çadır etrafına tel çekerek bir mescit yaptık. Bu mescidimiz de teravih namazlarını, Cuma namazlarını kılmaktayız. Burhaniye belediye başkanımızın veya Büyükşehir belediye başkanımızın bir yer tahsis ederek bu sahile, 9 kilometrelik sahil şeridine bir cami yaptırılmasını arz ve talep ediyoruz. Yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Sahil sakinlerinden Arif Afacan ise,”Burada çadırda namaz kılmaya çalışıyoruz. İlgililerden yetkililerden ilgi bekliyoruz. Cami yaptırmak için dernek kurduk. Ama yer gösterilmediği için herhangi bir işlem yapamıyoruz. Bu sesimizi yetkilerin duymasını istiyoruz. Burada kalabalık bir cemaat var. Cuma namazlarını, teravih namazlarını fahri hocamız kıldırıyor. Gönüllü olarak. Ama daha iyisi olabilir. Biz buna layığız. Öyle düşünüyoruz. İlgililerden ilgi bekliyoruz. Yetkililerden ilgi bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA