Başkan Tutal, Arazi Yangınını Yerinde İnceledi

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, buğday ekili arazilerde çıkan yanını yerinde inceleyerek ekiplerin koordinasyonunu sağladı.

Başkan Tutal, Arazi Yangınını Yerinde İnceledi
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’e bağlı Karabulak Mahallesi Yeni Oto Sanayi arkasında yer alan buğday ekili arazilerde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangını söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Çok sayıda itfaiye aracı ve iş makineleriyle müdahale edilen yangını söndürme çalışmaları sırasında Başkan Tutal, ekiplerin koordinasyonunu sağladı.

Seydişehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangına kısa sürede müdahale ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Yangını çıkış sebebi şu an belli değil. Gerekli çalışmalar yapılacak. İtfaiye ekiplerimiz 20 personelimiz ve 7 itfaiye aracımız, 2 Greyder ve 4 kepçe ile müdahalede bulundu” dedi.

Tarlaları bulunan çiftçilerin de traktörleriyle destek verdiği söndürme çalışmaları sonrasında yangın çevredeki petrol istasyonuna ve bağ evlerine sıçramadan kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık 50 hektarlık alanda bulunan buğdayların zarar gördüğü öğrenildi. Jandarma ekipleri, yangının çıkış sebebini araştırıyor.
Kaynak: İHA