Seyyar Satıcıların 'Tezgah' Nöbeti

Van'ın en işlek cadde ve sokaklarına Ramazan Bayramı öncesi tezgah açan seyyar satıcılar, yerlerini kaptırmamak için geceleri de nöbet tutuyor.

Seyyar Satıcıların 'Tezgah' Nöbeti
Ramazan Bayramı'na iki gün kala, kentin cadde ve sokakları seyyar satıcıları ağırlıyor. En işlek kaldırımlarda bekleyen satıcılar, iftarlarını da kurdukları tezgahlarda yapıyor.

Seyyar satıcılar, bir sonraki gün yerlerini başkasına kaptırmamak için tezgahlarının üzerinde, araçta veya caddede sabahlıyor.

Geceleri her köşe başında uyuyan satıcıları görmenin mümkün olduğu kentte, gün içinde de yoğun bayram mesaisi yaşanıyor. Özellikle bayram harçlıklarını çıkarmak isteyen öğrenciler, geçici olarak açtıkları tezgahlarda çeşitli ürünler satıyor.

Üniversite öğrencisi Menaf Ece, AA muhabirine, bayramı fırsat bilerek, geçici seyyar satıcılık yapıp harçlığını çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Tatilini bu şekilde fırsata dönüştürmek istediğini anlatan Ece, "Çok yoğun oluyoruz. Yaklaşık bir haftadır kıyafet satarak kar elde etmeye çalışıyoruz ama gerçekten çok eğlenceli oluyor. Tek zorluğumuz tezgahların üstünde sabahlamak ancak bu da bizim için unutulmaz bir anı" diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Mahsun Mahsunoğlu ise 4 gündür tezgahlarının başında para kazanmaya çalıştıklarını belirtti.

Arkadaşıyla bu işe başladığını dile getiren Mahsunoğlu, şunları kaydetti:

"Önceden yer kaptık. Kimse almasın diye de nöbetleşe bekliyoruz. Akşam burada yatıyoruz. İşler beklediğimizden daha güzel gidiyor. Böyle devam ederse bayağı bir harçlık kazanacağız. İşimizin en güzel yanı ise lise arkadaşımla üniversite okuyorum ve tezgahı da birlikte açtık. Okul anılarımıza böylesine maceralı bir anı da eklemiş olduk. Hiç şikayetçi değiliz, aksine çok keyifli zaman geçiriyoruz."

Seyyar satıcı Berkay İnan da bayram öncesi sayılarının arttığını ifade etti.

Bulunduğu yerin en işlek noktalardan biri olması nedeniyle tezgahının başından hiç ayrılamadığını belirten İnan, "Zaten zor bulduğum yeri başkasına kaptırmak gibi bir niyetim yok. Günlerdir eve gidemedim ve banyo yapamadım. Sabah tezgahımızı açıp geceye kadar satış yapıyoruz. İşlerim her zamankinden daha iyi. Yarın son gün, inşallah kazandığım paralarla kendime de aileme de güzel bir bayram yaşatacağım" dedi.

Kaynak: AA