Mersin'de Zabıtadan Bayram Denetimi

İçel Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, bayram öncesi dilencilik yapan ve yaptıranlara yönelik çalışma başlatarak, aynı zamanda çikolata, şeker, lokum ve cezerye gibi ürünlerin imalatını ve satışını yapan işyerlerini denetledi.

Mersin'de Zabıtadan Bayram Denetimi
İçel Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı zabıta ve gıda kontrol ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, özellikle şeker satışındaki artışı göz önünde bulundurarak, bu tür ürünlerin imalatını ve satışını yapan iş yerlerinde hijyen denetimi yaptı. Zabıta ekipleri ile Sağlık İşleri Dairesi’ne bağlı biyologlar ve sağlık memurları, vatandaşlar için satışa sunulmuş şekerleme, cezerye, lokum ve çikolata gibi ürünlere yönelik denetimlerde, imalathanelerin temizliğini ve ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etti.

Vatandaşların güzel bir bayram geçirmesi için denetimlerini artıran İçel Büyükşehir Belediyesi ekipleri, işyerlerinde yaptıkları hijyen denetiminin başarıyla geçtiğini ifade etti.

Ekipler, hijyen denetiminin başarıyla geçtiği işyeri sahiplerini tebrik etti ve vatandaşları ürünleri alırken son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmeleri konusunda uyardı.

Zabıta ekipleri aynı zamanda kentte halkın huzurunu bozan dilencilere de göz açtırmadı. Gerçekleşen operasyonlarda vatandaşların manevi duygularını istismar ederek dilencilik yapanlar ve geçimlerini bu yöntem ile idame ettirdikleri anlaşılan Suriye uyruklu bir aile de ekipler tarafından yakalanarak emniyete teslim edildi.

İçel merkezde 36 kilit noktada yapılan görevlendirmeler ile kavşaklarda cam silen ve dilencilik yapan kişilerin sayısında göz ile görülen bir azalmanın olduğu belirtildi. Yapılan operasyon sonunda toplanan paraya, kamu giderlerinde kullanılmak üzere el konuldu.
Kaynak: İHA