Bayram Tatili Ordu'ya Yarayacak

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, bayram tatili süresince Ordu’ya büyük bir talep olduğunu belirterek, "Bayram tatili için Ordu’ya büyük bir talep var. Oteller dolmuş durumda. Yapılan tanıtım çalışmalarının karşılığı önümüzdeki günlerde alınacak" dedi.

Bayram Tatili Ordu'ya Yarayacak
Ramazan ayının bitmesi ile birlikte 4 günlük Bayram tatili yapacak olan vatandaşlar, gidecekleri tatil merkezleri ve illerdeki yerlerini geçmiş günlerde ayırtmaya başladı.

Vatandaşların tatilini geçirmek için seçtiği illerden bir tanesi de yayla turizminin yoğun yaşandığı Ordu oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, tüm otellerin geçmiş günlerde dolduğunu ve artık yer kalmadığını söyledi.

Ordu’nun boyunca yoğunluk yaşayacağını ifade eden Toparlak, "Bayram tatili başlamadan önce otellerimiz tamamen dolmuş durumda. Konaklama tesislerimizin tamamı turlarla dolu. Ordu 4 günlük bayram tatili boyunca yoğunluk yaşayacaktır" diye konuştu.

"FESTİVALLERE KATILIM İKİ KATINA ÇIKACAK"

Bayram tatili boyunca en çok turist yoğunluğu yaşanacak alanların başında ulusal ve uluslararası festivallerin yapılacağı yaylaların olacağına dikkat çeken Toparlak, "Bu yıl bayram tatili Perşembe ve Çambaşı Yaylalarımızda her yıl geleneksel olarak yapılan ulusal ve uluslararası festivale denk gelmesi turist sayısını ikiye katlayacaktır. Özellikle yerli turistlerden yayla turizm için önemli bir talep var. Baktığımızda önceki yıllarda yalnızca Perşembe Yaylası’nda yapılan şenliğe 100 bin kişi katılım göstermiş. Bu rakamlara, otellerdeki ve turlardaki doluluk oranlarına baktığımızda bu sayı iki katına çıkacaktır. Ordu yaptığı turizm tanıtımlarını önümüzdeki günlerde fazlasıyla yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA