Bakır Kralı'nın kaçırılan babasının cesedi Şile'de bulundu

5 milyon euro fidye için kaçırılan Mehmet Turgut'un cesedi Şile'de toprağa gömülü olarak bulundu. İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı

Bakır Kralı'nın kaçırılan babasının cesedi Şile'de bulundu
Bakır Kralı'nın kaçırılan babasının cesedi Şile'de bulundu
"Bakır Kralı" olarak bilinen İşadamı Cüneyt Ali Turgut'un babası Mehmet Turgut'u fidye için kaçırdıktan sonra öldürüldüü ortaya çıktı. 5 milyon euro fidye için kaçırıldıktan iki gün sonra öldürüldüğü belirlenen Mehmet Turgut'un cesedi Şile'de toprağa gömülü olarak bulundu.

İstanbul’da 19 gün önce işadamı Mehmet Turgut’u kaçırarak ailesinden 5 milyon Euro fidye isteyen 17 kişi, Van, Kırklareli, Balıkesir ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla yakalandı. İşadamını bulamayan dedektifler, Ballıca’da araziye gömülmüş erkek cesedi buldu. Cesedin kimliği Adli Tıp raporuyla ortaya çıkaracak.

Türkiye’nin en ünlü saat ithalatçısı ve 1970′li yıllardan itibaren Tahtakale’yi saat dünyasına dönüştüren Dost Saat’in sahibi Aksekili İşadamı Mehmet Turgut, 26 Haziran Cuma günü esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Turgut’un cep telefonunun kapalı sinyal vermesi endişeyi arttırdı. İleri yaşından dolayı Mehmet Turgut’un sağlık sorunuyla karşılaşmış olabileceğini düşünen ailesi, imkanlar dahilinde araştırma yaptı. Ancak, yürekleri ferahlatacak bir haber alınamadı. Her ihtimali değerlendiren aile, durumu İstanbul Emniyeti’ne bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Kayıp Şahıslar Büro Amirliği dedektiflerinin çalışması sürerken soruşturmanın seyrini değiştirecek önemli bir gelişme yaşandı. Elde edilen bilgilere göre, Mehmet Turgut’un telefonuyla aileye ulaşan bir kişi, 5 milyon Euro fidye istedi. Durumun polise bildirilmemesini isteyen meçhul kişi veya kişiler, daha sonra Turgut Ailesi’ni aramadı.