Ümmet İftarında Buluştular

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezleri tarafından organize edilen Kadir Gecesi programı ve akabinde simit, hurma, su ve ayran ile yapılan ümmet iftarı büyük ilgi gördü. Yoğun katılımla yapılan iftarda dünyanın değişik yerlerinde katledilen Müslümanların ruhuna Kur’an okundu.

Ümmet İftarında Buluştular
Erzurum gençliği Ümmet sofrasında bir araya geldi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri tarafından organize edilen Kadir gecesi ve ‘Ümmet iftarı’ programına gençlik merkezleri kursiyerleri, gönüllü gençlerin yanı sıra Erzurum’da lisans ve yüksek lisans eğitimlerine devam eden Yakutiye Gençlik Merkezi’nin faaliyetlerine katılan yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

Oldukça geniş katılımda yapılan ‘Ümmet İftar’ programında dünyanın çeşitli yerlerinde katledilen ve zulme uğrayan Müslümanlara dikkat çekildi.

MÜSLÜMAN KATLİAMINA DİKKAT ÇEKTİLER

Doğu Türkistan’da ,Filistin’de , Miyanmar’da yaşayan ve zulüm gören Müslümanlara destek olmak ve yapılan bu zulmü kınamak adına yapılan programda Erzurum’da eğitim gören Uygur Türkü öğrencileri, Türkmenistanlı, Azeri, Kırgızistanlı, Filistinli , Suriyeli ve İranlı gençlerin katılımıyla çok daha anlamlı ortamda gerçekleşen iftar yemeğinde tüm dünyaya önemli mesajlar verildi.

KADİR GECESİ PROGRAMI BÜYÜLEDİ

Palandöken Gençlik Merkezinde yapılan program Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayıp Ney dinletisi, İlahi dinletisi ve Ebu İshak vakfı yöneticilerinden uzman imam Mahmut Şeker hocanın sohbetiyle devam etti.

MÜSLÜMANLAR İÇİN SİMİT VE HURMA İLE İFTAR AÇTILAR

İftarını su, hurma simit ve ayran ile açan gençler ümmet iftarını birlikte tatmanın mutluluğunu yaşadılar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’in de programa iştirak ederek gençlerle hasbihal olduğu ümmet iftarında duygu dolu anlar yaşandı. GHSİM İl Müdürü Taşkesenligil, böylesi anlamlı bir iftar programı düzenledikleri için gençlik merkezlerini ve gençlik liderlerini kutladı.

Taşkesenligil, Peygamber efendimiz Hz Muhammed’in (SAV) yapmış olduğu iftarı en azından bir gün dahi olsa yapabilmenin mutluluğundan bahsederek , Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimizin uğramış oldukları zulmü ve kınadıklarını ve bu mübarek günde dualarda buluşmanın önemini gençlere anlattı. Gençlik Merkezlerinin yapmış olduğu çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Taşkesenligil, Erzurum Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz ve Palandöken Gençlik Merkezi tesis amiri Metin Günay’ ı tebrik ederek gençlik liderlerine de yapmış oldukları çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz ise Erzurum Gençlik Merkezleri olarak Doğu Türkistan’da ,Filistin’de , Miyanmar’da yaşayan ve zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin zor günlerini bir nebze olsun anlamak ve yapılan zulme tepkimizi kendi imkanlarımızca dile getirmek adına bu etkinliği yaptıklarının altını çizerek, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin ve etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA