Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk ABD'de

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, uluslararası toplumun Ukrayna'dan talep ettiği ekonomik reformların ülkesindeki kanun teklifleriyle rafa kaldırabileceği yönündeki endişelerin yersiz olduğunu söyledi.

Amerikalı yetkililerle görüşmek için Washington'da bulunan Yatsenyuk, Associated Press ajansıyla yaptığı söyleşide, ekonomik reformları engelleyebilecek kanun tekliflerinden hiçbirinin Ukrayna parlamentosundan geçmeyeceği öngörüsünde bulundu.

Yatsenyuk, kanun tekliflerinin parlamentodan geçmesi durumunda ise Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun bunları veto edeceğini savunarak, popülist milletvekillerinin bazen "deliler gibi hareket ettiğini" söyledi. Yatsenyuk, "Bu hükümet ve devlet başkanı, reform gündemine bağlı ve bu konuda kararlı" ifadesini kullandı.

Arseniy Yatsenyuk, ayrıca, ABD ordusunun Ukrayna askerlerini eğitme planını memnuniyetle karşıladığını dile getirdi. Yatsenyuk, Ukrayna'nın Rusya'nın saldırganlığı karşısında kendisini savunmak için ihtiyaç duyduğu silahları ABD'nin göndermeye başlayacağı konusunda iyimser olduğunu belirtti.

Yatsenyuk, söyleşide ayrıca, Ukrayna'da polise yönelik yolsuzluk ve kaçakçılıkla ilgili suçlamalara hak veren bir uslup kullandı. Ukrayna Başbakanı, sokaklardaki yolsuzluk ve kaçakçılığa destek vererek suç işleyen herkesin bundan ötürü adalet önüne çıkarılacağını vurguladı.

Kaynak: AA