Soma'daki Maden Faciası Davası

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, geçen yıl 301 madencinin hayatını kaybettiği kazanın ardından madenci yakınlarının açtığı maddi ve manevi tazminat davaları arasından bir dosyanın "pilot dosya" olarak belirlenerek, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) bilirkişi heyeti tarafından inceleneceğini bildirdi.

Arslan, baroda düzenlediği basın toplantısında, ölen madencilerin yakınlarının açtığı tazminat davalarının devam ettiğini anımsattı.

Soma İş Mahkemesinin bu davalar arasından 2014/643 sayılı dosyanın "pilot dosya" olarak belirlendiğini kaydeden Arslan, bu dosyanın İTÜ'de oluşturulan bilirkişi heyeti tarafından inceleneceğini, çıkacak kararının diğer tüm dosyalar için emsal teşkil edeceğini söyledi.

Arslan, dosyanın kusur yönünden incelenerek hazırlanacak raporun sorumluları da ortaya çıkacağını belirterek, "Facianın sorumluları kimlerdir, bunların tespiti yapılacak. Bu sorumlular tespit edildikten sonra mahkeme bir karar kuracak. İş mahkemelerinde hem holdinge hem de Türkiye Kömür İşletmelerine karşı dava açmıştık. Bu raporla sorumlular ortaya çıkacak" dedi.

Kaynak: AA