Şizofreni Hastası Gençten 32 Gündür Haber Alınamıyor

Elazığ'da yaşayan şizofreni hastası 26 yaşındaki Mücahit Yıldız'dan 32 gündür haber alınamıyor.

Şizofreni Hastası Gençten 32 Gündür Haber Alınamıyor
Ulukent Mahallesi'nde yaşayan Yıldız, 13 Haziran tarihinde Harput Devlet Hastanesinde çalışan ağabeyini ziyaret ettikten sonra kayıplara karıştı. Polise ve jandarmaya kayıp ihbarında bulunan yakınları, Yıldız'ın hayatından endişe ediyor.

Yıldız'ın ağabeyi Ömer Yıldız (34), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin 20 yaşında bipolar bozukluk (manik depresif bozukluk) adı verilen bir tür şizofreni hastalığına yakalandığını ve 6 yıldır ilaç tedavisi gördüğünü söyledi.

Kardeşinin hastalığı nedeniyle özellikle yaz aylarında duygu durumu ve düşüncelerinin bozulabildiğini, olumsuz davranışlar gösterebildiğini ve mantıklı düşünme yeteneğini kaybedebildiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Kardeşim 26 yaşında, bipolar rahatsızlığı var. Bir tür şizofreni hastalığı. Yaklaşık bir aydır eve gelmiyor. Daha öncelerde 2-3 gün eve gelmemezliği oluyordu ama sonra çıkıp geliyordu. Bu kez bir ay oldu gelmedi. Hayatından endişe ediyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz."

- Birileri tarafından kullanılmasından korkuyorlar

Kardeşinin kaybolduğu günden beri ailece tedirgin olduklarını ifade eden Yıldız, kardeşinin hastalığından dolayı insanlara çok çabuk kanabildiğini ya da ilaç kullanmadığı zamanlarda çeşitli halisünasyonlar görerek çevresine veya kendisine zarar verebildiğini dile getirdi.

Geçen yıl da aynı şekilde kaybolan kardeşinin 5 gün sonra kendisini arayarak Ankara'da olduğunu söylediğini belirten Yıldız, şöyle devam etti:

"Akli dengesi bozuk olduğu için birileri tarafından kullanılmasından korkuyoruz. Bu her hangi bir terör örgütü de olabilir. İnşallah böyle bir şey olmaz da en kısa sürede bulunur. Allah rızası için her kesin bu resme dikkat etmesini ve eğer gören, bilen, tanıyan olursa polise ve jandarmaya bildirmelerini önemle rica ediyoruz."

Kaynak: AA