Güreş Heyecanı Kartepe'de Yaşanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenmeye hak kazanan Kartepe Hergeleci İbrahim Yağlı Güreş Şenliği 19 Temmuz Pazar günü saat 13.00’de start alacak.

Güreş Heyecanı Kartepe'de Yaşanacak
Tarihi sporu ve kültürü yaşatmak adına Kartepe’de bu yıl 12. kez düzenlenecek Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenmeye hak kazandı. Kartepe topraklarında yetişip Kırkpınar Başpehlivanı olmuş, birçok pehlivanlar yetiştiren Hergeleci İbrahim anısına düzenlenen şenlikler, 19 Temmuz Pazar günü Sarımeşe mahallesindeki Hergeleci İbrahim er Meydanı’nda saat 13.00’de başlayacak.

Geleneksel Türk sporlarından biri olan Kartepe Hergeleci İbrahim Yağlı Güreş Şenliği’ni düzenlemelerindeki amaca dikkat çeken Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Hergeleci İbrahim’in anısının yaşatılması, gençlerin Ata sporu güreşe karşı duyarlı ve ilgili kılınması, geleneksel yağlı güreş şenliğinin sonraki nesillere aktarılması ve toplum tarafından kabul gören, sürekliliği olan bir spor olması amaçlanmaktadır” dedi.

Kartepe’nin tanıtılması için de önemli bir etkinlik olduğunu belirten Başkan Üzülmez, “İlçemizin doğal ve tarihi zenginlikleri ile turizm potansiyelinin, kültür ve sanat değerlerimizin yurt içi ve yurt dışında tanıtımını yapmak, gelen misafirlerimizi ağırlamak, onlara misafirperverliğimizi, örf ve adetlerimizi tanıtmak, onlarla beraber olmak ve ilçemizin doğal güzelliklerini göstermek amacıyla her yıl düzenlediğimiz yağlı güreş şenliği ile ülkemizde ve yurt dışında Hergeleci İbrahim’in tanınması, yağlı güreşe ilginin arttırılması hedeflenmektedir” diye konuştu.

Bu hedef ve amaçlar çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenmeye hak kazanan Hergeleci İbrahim Yağlı Güreş Şenlikleri’ne güreş severleri davet eden Başkan Üzülmez, “Birbirinden ünlü başpehlivanlar kıspet giyip güreş tutacağı şenliğimize ve yağlı güreşlerimize tüm halkımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA