Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Tekerlekli Sandalye Dağıttı

BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Ahmet Edip UğŸur, Türkiye Sakatlar DerneğŸi Balıkesir şžubesi'nin talebi doğŸrultusunda, 7'si akülü olmak üzere 16 tekerlekli sandalye dağŸıttı.

Belediye Binası'nda dağŸıtımı gerçekleşŸen tekerlekli sandalye töreninde konuşŸan UğŸur, her zaman engelli vatandaşŸlara yardım konusunda hazır olduklarını belirtti. Her engelli vatandaşŸın akülü aracı kullanamadığŸı için bir kısmına normal tekerlekli sandalye aldıklarını ifade eden UğŸur, şŸunları kaydetti:

"Yedi tanesi akülü diğŸerleri normal toplam 16 tekerlekli sandalye dağŸıttık. İhtiyaçlara göre bu araçları temin ediyoruz. Her engelli vatandaşŸ akülü araçları kullanamıyor. Biz her zaman engelli vatandaşŸlarımızın yanındayız. Onları topluma kazandırmaya çalışŸıyoruz. Toplu taşŸıt araçlarını engellilere uyumlu hale getiriyoruz. TaşŸıtları engellilere uyumlu hale getirdikten sonra durakları da bu araçlara uygun hale getireceğŸiz. Bunu Balıkesir merkezin yanı sıra ilçelerimizde de yapıyoruz. Ayvalık'ta da bu doğŸrultuda bir çalışŸmamız var."

Türkiye Sakatlar DerneğŸi Balıkesir şžube BaşŸkanı Zeki Uslu ise, "Dezavantajlı grupların düne kadar ötekileşŸtirilmişŸ, yok sayılmışŸ insanların temsilcisi olarak bugün yitirilmişŸ onurumuzun iade edildiğŸini düşŸünüyorum. ErişŸilebilirlik konusunda başŸkanımız çok duyarlı. Toplu taşŸıt araçları olsun, kaldırım ve yollar olsun engellilerin her türlü ihtiyacına göre dizayn edilmesi ve bu hassasiyete öncelik tanınması bizim için çok büyük gelişŸme. Artık biz engelliler olarak toplumun dışŸında bir grup değŸil, toplumun ve sosyalleşŸmenin tam içerisindeyiz" dedi.

DağŸıtım törenine, Altıeylül Belediye BaşŸkanı Zekai KafaoğŸlu, Ayvalık Belediye BaşŸkanı Rahmi Gencer, Marmara Belediye BaşŸkanı Süleyman Aksoy, Balıkesir Belediyesi Eski BaşŸkanı Sabri UğŸur da katıldı.

Kaynak: AA