TMO Hububat Alımlarına Devam Ediyor

Toprak Mahsulleri Ofisi, Çanakkale bölgesinde hububat alımlarına devam ediyor.

TMO Hububat Alımlarına Devam Ediyor
TMO Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Çanakkale, Biga ve Kumkale yörelerinde üreticilerden hasat ile ilgili bilgi aldı. Marmara bölgesi hinterlandı olan Balıkesir, Çanakkale, Bursa , Yalova illerinin yer aldığı bölgede, sekiz ayrı noktada hububat alımlarına devam ettiklerini belirten İbrahim Ağmil, “TMO olarak üreticilerimizin, büyük bir emek ve alın teri ile ürettikleri ürünlerinin daha iyi değer kazanması ile birlikte gelecek yıllarda daha fazla ve daha kaliteli buğday üretimini teşvik için , her zaman olduğu gibi , 2015 yılı hasat döneminde de üreticilerimizin hizmetindeyiz. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamını satın alabileceğiz. Üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla son üç yıldır uyguladığımız randevulu alım sistemine bu yıl da devam ediyoruz. Randevular, internet üzerinden www.tmo.gov.tr veya randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alınabileceği gibi TMO işyerlerimizden alınabilecek” dedi.

Yapılan hububat alımlarının, üreticilerin ürünlerinin daha fazla değer kazanarak, mağduriyet yaşamamaları ve tüccar ve sanayicilerin de ihtiyaç duydukları kalitede ürünü rahatlıkla temin edebilmeleri açısından önem arz ettiğini belirten, TMO Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, “TMO’nun uygulamakta olduğu Proteine Dayalı Alım Sistemi ile ürünlerin kalitesinde artış sağlanması amaçlanmaktadır. Kaliteli üretimi daha da teşvik etmek amacıyla kaliteli ürüne yüzde 3’e kadar verilen ilave fiyat, bu yıl yüzde 7’ye çıkarılmıştır. Böylece kaliteli üretim yapan üreticimiz önceki yıllara göre daha fazla kazanç elde edecek, diğer yandan ülkemizin kaliteli buğday ihtiyacı da karşılanmış olacaktır. 1.Sınıf (Anadolu Kırmızı Sert, Anadolu Beyaz Sert) 12.5-12.9 protein değerine sahip buğdayların müdahale alım fiyatı ton başına 862.00 lira olarak belirlenmiş olup, Protein oranı yüksek, süne oranı düşük olan buğdaylar yüzde 7’ye kadar ilave fiyat uygulanacaktır. Diğer gruplardaki ürünlerin alım fiyatları TMO tarafından belirlenen pariteye göre hesap edilecektir. Bu fiyatlara ilave olarak Bakanlığımız tarafından ton başına 50 TL prim ödemesi ile gübre, mazot, sertifikalı tohumluk ve toprak analizi gibi destek ödemeleri yapılacaktır. Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday için belirlenmiş olan 862 TL/Ton müdahale alım fiyatı, Bakanlığımızca verilen 127 TL/Ton prim ve diğer desteklerle birlikte 989 TL/Tona yükselmektedir” dedi.

TMO’nun, Kasım ayından itibaren uygulayacağı satış fiyatlarının da açıklandığını da belirten İbrahim Ağmil, “Tüccar ve sanayicilerimizin önünü görerek, üreticilerimizden hasat dönemi daha çok ürün alma tercihlerini artırdıkları ve piyasadaki üreticilerimizin arzını daha fazla ürün alarak piyasaların üreticilerimizin lehine daha olumlu gelişmeler sağladığı açıkça görülüyor. Çanakkale ve yöresindeki üreticilerimizin TMO olarak çalışmalarımızı takdirle ve memnuniyetle karşılamaları, TMO çalışanlarını üreticilerimize daha iyi hizmet yarışında motive ediyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA