Mimar Sinan Vakfı, Voyvodina'da İftar Programı Düzenledi

Mimar Sinan Vakfı, Voyvodina'da iftar düzenledi.

Mimar Sinan Vakfı, Voyvodina'da İftar Programı Düzenledi
Edirne Mimar Sinan Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, vakıf Bulgaristan Şumnu ve Yambol şehirlerinden sonra, Müslüman azınlığın yaşadığı Sırbistan'ın Voyvodina bölgesinde iftar programı tertip etti.

Vakfın Kurucu Başkanı Hasan Gümüş, beraberinde vakıf yetkilileri Müjdat Kahve, Şükrü Çeşme, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot, Edirne İl Genel Meclisi üyesi ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suçimez, İlyas Akmeşe ve Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk'ten oluşan heyetle iftar programına katılmak üzere Sırbistan'a gitti.

İftar programına Sırbistan Başmüftüsü Mevlud Efendi Dudiç, Sancak bölgesinden Novi Pazar İlahiyat Fakültesi dekanı Enver Giciç ile birlikte Voyvodinalı yüzlerce Müslüman katıldı.

Yaklaşık altı bin Müslüman'ın yaşadığı Macaristan sınırı yakınlarındaki yüz bin nüfuslu Subotitsa (Subotica) şehrinde bulunan camide gerçekleştirilen iftar sonrasında halka hitap eden Gümüş, katılımcılarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluk ve heyecanı dile getirdi.

Gümüş, Arapça yaptığı ve Enver Giciç tarafından Sırpça'ya çevrilen konuşmasında "Ramazan ayınız mübarek olsun. Hepinizi sadece Allah için seviyoruz." dedi.

Müslümanlar'ın kardeş olduğunu ve cemaat olmanın önemini vurgulayan Sırbistan Başmüftüsü Mevlud Efendi Dudiç de organizasyon dolayısıyla Edirne Mimar Sinan Vakfı'na teşekkür etti.

Kaynak: AA