Kadın Hakları İçin Motosikletle Türkiye'yi Dolaşıyor

Türkiye'de kadınların yaşadığı sıkıntılara dikkati çekmek amacıyla motosikletle İstanbul'dan yola çıkan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Gülşah Merve Yüksel, 25 gün önce başlattığı yolculuğunda Hatay'a ulaştı.

Kadın Hakları İçin Motosikletle Türkiye'yi Dolaşıyor
Yüksel, AA muhabirine, 19 Haziran'da tek başına başladığı yolculuğu boyunca 23 ili gezdiğini ve yaklaşık 5 bin kilometre yol katettiğini belirtti.

Bir firmanın desteğini alarak yolculuğuna devam ettiğini aktaran Yüksel, "Bu yola Türk kadını için çıktım. Bir Türk kadının isterse neleri başarabileceğine yürekten inananlardanım. Son dönemlerde kadınlara karşı yapılan haksızlıklar ve kadın cinayetleri beni çok etkiledi. Birçok kadınla diyalog halindeyim. Kadınlar ülkemizde, sığınacak bir liman arıyor dersem tam yeri olur. Çünkü birçok mesaj aldım. Sıkıntılarını ve dertlerini benimle paylaştılar. Birlikte güldük ve ağladık" diye konuştu.

Turunun yedinci gününde çocukluk arkadaşının motosiklet kazası sonucu hayatını kaybettiğini öğrendiğini ve buna çok üzüldüğünü belirten Yüksel, şöyle devam etti:

"Bu yolda ben çocukluk arkadaşımı kaybettim. Dostumdu, birlikte büyümüştük. Ben bu turda acıyı da gördüm, sevgiyi ve dostluğu da kazandım. Turumda şehir içinde hiç yalnız kalmadım. Sadece şehirlerarası yolda tek gidiyordum. Ailem her zaman yanımdaydı. Bugüne kadar 23 il dolaştım ve 5 bin kilometreyi doldurdum. Önümde daha 2 bin 500 kilometre var. Bayramı evimde geçirmeyi çok isterdim ama maalesef yetişemiyorum. Motosiklet bende 7 senedir yanıp tutuşan bir aşk. Baba yadigarıdır. Motosikletten başka hiçbir şey kullanmıyorum."

Türkiye'de kadınların çekingenliğinden dolayı çok az sayıda motosiklet kullanan olduğuna dikkati çeken Yüksel, bu ön yargıyı kırdığını düşündüğünü belirtti.

Yüksel, 13 ili daha dolaşıp turunu İstanbul'da tamamlayacağını kaydetti.

Kaynak: AA