Yıldırım Kent Konseyi İftarda Buluştu

Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım Kent Konseyi tarafından düzenlenen iftara katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Hemşehrilerimizin şehre aidiyet duygusunu daha da güçlendirerek Yıldırım’ı ’ideal şehir’ konumuna getiriyoruz" dedi.

Yıldırım Kent Konseyi İftarda Buluştu
Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftara Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, Yıldırım İlçe Müftüsü Osman Şen, Yıldırım Belediyesi bürokratları ve Yıldırım Kent Konseyi üyeleri katıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen iftarda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Ramazan Ayı’nın rahmeti bizim bu sofralarda daha çok kenetlenmemize vesile oluyor. 700 binlik nüfusuyla büyük bir aile olan Yıldırım’ı yönetirken bize yardımcı olan, bu ailenin bir parçası Yıldırım Kent Konseyimizin üyeleri ile bir arada olmanın memnuniyetini yaşıyorum" diye konuştu.

BAŞKAN EDEBALİ’DEN ŞEHRE AİDİYET VURGUSU

Yerel yönetimlerin günümüzde bir şehrin ekonomik ve sosyal açıdan kalkınmasında belirleyici unsur olduğunu dile getiren Başkan Edebali, "Artık bütün kamu hizmetlerini merkezi yönetimin idare etmesi imkansız hale gelmiştir. Toplumun tüm taleplerini en iyi bilen kurumlar yerel yönetimlerdir. Yerelleşme olarak tanımladığımız kavram da yönetim anlayışımızın temel unsurudur" şeklinde konuştu.

Yıldırım’ın ’ideal şehir’ olmasının şehre aidiyet duygusuyla mümkün olacağını dile getiren Başkan Edebali, "Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yapılan bir araştırma sonucunda yüzde 87’lik bir kısım, birlikten ziyade yaşadıkları şehre ait olduklarını belirtmişlerdir. Biz de yaptığımız ve yapmakta olduğumuz hizmetlerle hemşehrilerimizin şehre aidiyet duygusunu daha da güçlendirerek, Yıldırım’ı arzu edilen konuma tekrar yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı.

"YILDIRIM İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci de yaptıkları çalışmalarda kendilerine en büyük desteği Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin verdiğini söyleyerek, "Yıldırım’ın kalkınması yolunda göreve geldiği günden itibaren var gücüyle çalışan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye ne kadar teşekkür etsek az. Biz de Yıldırım Kent Konseyi olarak hemşehrilerimizin sorunlarına kayıtsız kalmayarak yaptığımız çalışmalarla Belediyemize desteğimizi sağlıyoruz" şeklinde görüşlerini belirtti.

Program sonunda ise Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve iftara katılanlar toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA