Birlik Vakfı, İftar Yemeğinde Buluştu

Birlik Vakfı Adana Şubesi "On bir Ayın Sultanı" Ramazan Ayı nedeniyle, Devlet Su İşleri Sosyal Tesislerinde iftar yemeği verdi.

Birlik Vakfı, İftar Yemeğinde Buluştu
İftar yemeğine AK Parti Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç ve vakfın yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve iftar duası ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Birlik Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Çalışkan, İslam dininin tevhit dini olduğunu belirtti.

Çalışkan daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tevhit, tek Allah inancı etrafında birleşmektir ve Kelime-i tevhit bu inancın özünü ifade etmektir. İnsanlık tarihine baktığımız zaman birliğini devam ettiren milletler yücelmiş ve yükselmişlerdir. Türk Milleti asırlardır birlik, beraberlik içinde hareket etmiş, savaşta, barışta, şölende ortak bir tavır sergilemiş beraber ağlamış beraber gülmüştür. Bu yüzden milletimizin kökü çok derinlerdedir. Sınırlarımızda son yıllardaki gelişmeler, dünyada küresel güç olma yolunda çalışan ülkelerin kışkırtmasıyla olmaktadır. Gelecek hafta kutlayacağımız Ramazan Bayramının ülkemize ve dünyaya hayırlar getirmesini dilerim."

AK Parti Adana Milletvekili Sadullah Kısacık da, Müslüman alemi olarak batıya karşı tam birlik olunmadığını belirtti.

Kısacık, "İşte birlik olamamanın yılardır gelen cezasını şu anda çevremizdeki ülkeler bölünmeyle kanla kargaşayla ödüyorlar. Şimdi herkes düşünüyor, ’Sıra Türkiye ye mi geliyor?’ diye. Çünkü batı Ortadoğu coğrafyasında büyük bir oyun oynuyor." diye konuştu.

Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı ise yaptığı konuşmasında, "Birlik Vakfı her zaman Adana için çalışan ve çalışamaya devam eden bir vakfımızdır. Kendilerini kutluyorum, bizleri buraya davet ettikleri için bütün Birlik Vakfı’na teşekkür ediyorum" dedi.

Karaisalı Kaymakamı Mehmet Tunç da konuşmasında Birlik Vakfı’na ve iftara katılanlara teşekkür etti.
Kaynak: İHA