Wimbledon'da büyük final!

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın tek erkekler yarı final karşılaşmasında İsviçreli Roger Federer, Novak Djokovic ile finalde eşleşti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da devam eden Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı Roger Federer, 3 numaralı seribaşı Britanyalı Andy Murray'i 3-0 yenerek finalde Novak Djokovic ile eşleşti.

Kariyerinde 7 kez kazandığı Wimbledon'da hiç yarı finalde yenilmeyen ve 10. kez finale yükselmek için korta çıkan 33 yaşındaki Federer, "evinde" ikinci kez şampiyonluk kupasını kaldırmak için mücadele eden Murray ile karşılaştı.

Murray karşısında ilk sette 11 ace, 23 winner ile oynayan, ilk servislerin oyuna girmesinde yüzde 85'lik bir oran yakalayan İsviçreli tenisçi, çekişmeli geçen maçın 12. oyununda servis kırdı ve 37 dakika süren ilk seti 7-5 kazandı.

İkinci sette ilk servislerden kazanılan puanlarda yüzde 100'lük bir istatistikle oynayan Federer, sete damgasını vuran ve tenisçilerin 7 kez skoru eşitlediği (deuce) 10. oyunda 40-0 öne geçmesine karşın Murray'nin servisini kıramadı. 28 yaşındaki Murray'nin servisini ilk sette olduğu gibi 12. oyunda kırmayı başaran Federer, bu seti de 7-5 kazanarak final yolunda büyük avantaj sağladı.

Britanyalı tenisçiyle şimdiye kadar oynadığı 5 grand slam maçından 4'ünü kazanan Federer, 10. oyununda servis kırdığı son seti 6-4, 94 dakika süren maçı da 3-0 kazandı ve finalde Djokovic'in rakibi oldu.

Bu yıl tüm turnuvalardaki 40. galibiyetini elde eden Federer, Avustralya Açık ve Roland Garros'ta 5, ABD Açık'ta 6 ve Wimbledon'da 10 kez olmak üzere toplam 26. final biletini aldı.

Turnuvada toplam 79. maçını kazanan Federer, bu alanda 84 galibiyetle rekoru elinde tutan 1974 ve 1982 yıllarının Wimbledon şampiyonu Jimmy Connors'a bir adım daha yaklaştı.

33 yaşındaki Federer, 1974 yılında 39 yaşındayken finale çıkan Ken Rosewall'dan sonra finale yükselen en yaşlı raket oldu.

Federer, pazar günü merkez kortta oynanacak final maçında 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic ile karşılaşacak. İsviçreli tenisçi, bugüne kadar oynadığı maçlarda Sırp rakibini 20 kez yenerken, 19 kez mağlup oldu.

İki raket geçen yıl da Wimbledon finalinda karşı karşıya gelmiş, Djokovic maçı 3-2 kazanarak turnuvadaki ikinci şampiyonluğunu elde etmişti. Bu yıl 5 şampiyonluk kazanan Sırp tenisçi, Roma Açık ve Indian Wells finallerinde Federer'i mağlup etmişti.

"BEN DE ÇOK HEYECANLANDIM"
Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Federer, "Zor bir maçtı. Andy iyi bir oyun ortaya koydu ve bu sezon çok iyiydi. Maç boyunca odaklanmaya çalıştım. Sonuçtan dolayı çok mutluyum. İyi oynadığımı düşünüyorum. Turnuva boyunca servislerim oldukça iyiydi" diye konuştu.

Üst üste "deuce" (puanların eşitlenmesi) olduğunda ve setler uzadığında çok heyecanlandığını ifade eden Federer, "İçimden çığlıklar attım ama yine de sakin olmaya çalıştım" dedi.

Finalde karşılaşacağı Djokovic'in son yılların en iyi tenisçisi olduğunu dile getiren Federer, kazanmayı umduğunu sözlerine ekledi.