Kazazede Yaşlı Kadını Yaşatmak İçin Yarım Saat Kalp Masajı Yaptılar

Hatay’ın Arsuz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şarampole uçan araçta yaralanan kadını kurtarmak için 112 görevlileri büyük çaba gösterdi. Sağlık ekiplerinin kalbini çalıştırmayı başardığı 92 yaşındaki kadın hastane yolunda hayatını kaybetti.

Kazazede Yaşlı Kadını Yaşatmak İçin Yarım Saat Kalp Masajı Yaptılar
Alınan bilgeye göre kaza, İskenderun Arsuz Karayolu balık çiftliği mevkiinde meydana geldi. Mikail Barut yönetimindeki otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 20 metre sürüklendikten sonra şarampole uçtu. Bir bölümü denizde su içinde kalan otomobilden yaralı olarak çıkartılan Mikail Barut çevredeki vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılırken durumu ağır olan Verde Dervişoğlu’na 112 acil servis çalışanları müdahale ettiler. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu bölgede vatandaşlar battaniye tutarak gölge oluştururken 112 görevlileri yaklaşık yarım saat boyunca kalp masajı yaparak yaşlı kadını hayata döndürmeye çalıştılar ve başarılı oldular. Ancak kalbi çalıştırılan Verde Dervişoğlu (92) hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

MERAKLI VATANDAŞLAR TEHLİKEYE YOL AÇTI

Kaza nedeniyle oluşan kalabalık ve yoldan geçenlerin merakı yüzünden araçlarını sağa sola çekmeleri veya durmaları ise adeta yeni kazalara davetiye çıkarttı. Jandarma ekipleri uzun süre meraklı vatandaşları bölgeden uzaklaştırmak için anons yaparken bazı sürücülere ceza kesmek zorunda kaldı.
Kaynak: İHA