Çalık Grubu İştiraki BKT'ye 'Yılın En İyisi' Ödülü

Çalık Holding iştiraklerinden Banka Kombetare Tregtare (BKT), "Arnavutluk'ta Yılın En İyi Bankası" seçildi.

Çalık Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Arnavutluk ve Kosova'da faaliyet gösteren BKT'ye Euromoney dergisi tarafından "Arnavutluk'ta Yılın En İyi Bankası" ödülü verildi.

BKT'nin üst üste dördüncü kez kazandığı ödül, Euromoney dergisi tarafından 9 Temmuz'da Londra'da düzenlenen Mükemmellik Ödülleri töreninde BKT Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta'ya verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BKT Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Usta, istikrarlı büyüme, sürdürülebilir karlılık, yenilikçi ürün ve hizmetlerinin kendilerini bu noktaya getirmesinin gurur verici olduğunu bildirdi.

Arnavutluk bankacılık sisteminde en önemli göstergeler olan aktif büyüklük, karlılık, sermaye, mevduat ve bireysel krediler gibi kalemlerde lider durumda olduklarını ve bu başarıyı bölgedeki diğer ülkelere de yaymayı hedeflediklerini aktaran Usta, şunları kaydetti:

"Vizyonumuz doğrultusunda Arnavutluk bankacılık sisteminde en büyük ve en iyi banka olmaya devam edeceğiz. Başarımızın anahtarı Arnavutluk'u, insanlarını ve onların ihtiyaçlarını derin ve kapsamlı olarak anlamaktan geçiyor. BKT'yi Arnavutluk için çok değerli bir varlık olarak görmemiz, müşterilerimizin güvenini kazanmamızı, bu güven de sürekli büyümemizi ve başarılı olmamızı mümkün kılmaktadır. Tüm çalışanlarımıza göstermiş oldukları olağanüstü çabalarından ötürü teşekkür ederim."

Finans yayınlarından Euromoney, 20 yılı aşkın süredir küresel bankacılık sistemlerini ve varlık piyasalarını değerlendiriyor.

Daha önce The Banker ve EMEA Finance tarafından da benzer ödüller verilen BKT, 2,6 milyar dolarlık aktif büyüklüğü ve 2 milyar dolarlık mevduatı ile Arnavutluk'un 90 yıllık en eski ticari bankası unvanına sahip. BKT, Arnavutluk'ta 63, Kosova'da ise 26 olmak üzere toplam 89 şube ile hizmet veriyor.

Kaynak: AA