Berlin'de 'Dünya Kudüs Günü' Gösterisi

Almanya'nın başkenti Berlin'de "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla gösteri düzenlendi.

Berlin'de 'Dünya Kudüs Günü' Gösterisi
Adenauer Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik grup Berlin'in ünlü Kurfürstendamm Caddesi boyunca yürüyerek, İsrail'in Kudüs'ü işgalini ve Siyonist politikalarını protesto etti.

Filistin, Lübnan, İran, Türkiye ve Azerbaycan bayrakları taşıyan grup, "Hiç bir şey siyonizm kadar antisemitik olamaz", "Siyonizm faşizmdir" ve "Filistin'e özgürlük" şeklinde dövizler taşıdı. Grup, "Çocuk katili İsrail", "Faşist İsrail" ve "Gazze'ye özgürlük" şeklinde sloganlar attı.

Gruba ellerinde, "İsrail Yahudiliği temsil etmiyor", "Siyonizm ve Yahudilik birbirinden uç bir şekilde farklıdır" ve "Bütün Filistin Filistinlilerin egemenliğindedir" şeklinde dövizler taşıyan, siyonizm karşıtı ultra ortodoks Yahudiler de destek verdi.

Öte yandan, yine Adenauer Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup ise İsrail ve USA bayrakları taşıyarak karşıt gösteri düzenledi.

Ellerinde, "İran'ın şeriat rejimine hayır" ve "İran'a karşı birlik" şeklinde dövizler taşıyan grup, "Çok yaşa İsrail" ve "İstediğimiz çok şey değil, sadece İsrail ile dayanışma" şeklinde sloganlar attı.

Alman Polisinin hem Adenauer Meydanı'nda her iki grup arasında hem de "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla yapılan yürüyüş esnasında provokasyonlara karşı geniş güvenlik tedbirleri aldığı görüldü.

Yürüyüşü düzenleyen grubun Uhland Caddesi ile Kurfürstendamm Caddesi'nin kesiştiği köşeye geldiği esnada, ellerinde İsrail bayrağı taşıyan küçük bir grup Filistin aleyhine sloganlar attı. Bunun üzerine "Kudüs Günü" yürüyüşünü düzenleyen grup durdu ve grup içinden bir kişi tarafından Kuran okundu.

Kaynak: AA