Vali Şerif Yılmaz Açıklaması Başkan Musa Yılmaz Ve Meclis Üyeleri Parti Farkı Gözetmeksizin Çalışıyor

Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi tarafından alınan yeni araç ve iş makineleri törenle teslim edildi. Kütahya İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilen araç teslim törenine Vali Şerif Yılmaz, Vali Yardımcıları Sedat Oktar, Uğur Turan, Hüdayar Mete Buhara ve Yüksel Kara, ilçe kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin ile daire müdürleri katıldı.

Vali Şerif Yılmaz Açıklaması Başkan Musa Yılmaz Ve Meclis Üyeleri Parti Farkı Gözetmeksizin Çalışıyor
Vali Şerif Yılmaz, 2014 yılında başlatılan ’İl Özel İdaresi Araç ve Makine Parkı Modernizasyonu’ projesi hakkında konuştu.

Yılmaz, projenin Kütahya’ya getirilerini anlattı, hedeflenen çalışmaların gerçekleştirilmesi noktasında alınan destekleri paylaştı.

Vali Şerif Yılmaz, hizmette anlayışın değiştiğini iyi araçların merkeze ayrılıp, kötülerin ise ilçelere gönderildiği dönemin artık sona erdiğini kaydetti.

Yılmaz, "Geçen yıl kapanan beldelerden aldığımız araçlar dahil olmak üzere bunların kullanılabilecek olanlarını kullanıyoruz, kullanılamayacak durumda olanları da elden çıkardık. Hiçbir mazeret olmaksızın aralıksız hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. 2 yıldan bu yana aldığımız araçlarla beraber 91 adet araç ve iş makinesi yenilendi, 15 milyon 760 bin TL bütçeden para ödedik.2014-2015 yılları içinde yaptığımız İl Özel İdaresi Araç ve Makine Parkı Modernizasyonu Projesinde 24 milyon TL civarında para harcadık. İl Özel İdaresi’nin programının dışında kalan hizmetleri anında ve seri bir şekilde karşılayabilmesi için her ilçeye birer adet kamyon tahsis ediyoruz" diye konuştu.

KÖY YOLLARINA SICAK ASFALT

Vali Şerif Yılmaz köy yollarında bu yıl önemli bir değişikliğe gidileceğini belirtti, asfalt müjdesi verdi. Şerif Yılmaz, köy yollarında kaplama asfalttan vazgeçildiğini bundan sonra sıcak asfalt çalışması yapılacağını bildirdi.

Yılmaz, "İl merkezinde ve Gediz Abide Köyü’nde birer adet olmak üzere şu anda kullandığımız Emniyet Müdürlüğü hizmet mevkinde ve asfalt plentimizi Emet’te kurmak suretiyle de tüm ilçelerimize en kısa şekilde ulaşmayı planladık, 5 milyon TL para kullandık" şeklinde konuştu.

Çöp toplama hizmetinin Nisan ayı ile yaygınlaştığını ve hizmetin layıkıyla gerçekleştirilmesi noktasında yaklaşık 3 milyon TL para harcandığını belirten Vali Şerif Yılmaz, "Gerek kendi öz kaynaklarımız gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızdan verilen kaynakla beraber 549 köy ile 109 mahellemizin tamamında çöp toplanmakta. Beldelerde haftada 2 gün, köylerimizde ise haftada 1 gün çöpler kendi personelimiz tarafından toplanıp Katı Atık Birliği’ne teslim edilmekte. Kötü görüntü çevre kirliliğine sebep olan çöplerden kurtulmuş olduk. Bunun içinde 10 bin adet çöp konteynırı aldık, 3 milyon civarında para ödedik" ifadelerini kullandı.

2015 yılında merkezi hükümetten 53 milyon TL destek alındığının altını çizen Vali Şerif Yılmaz, normal ödeneklerin dışında alınan bu destekle hizmetlerin çok rahat bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümete verilen desteklerden dolayı teşekkür eden Şerif Yılmaz, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve üyelerinin hiçbir siyasi fark gözetmeksizin, sadece hizmet için uyum içinde çalıştıklarını ve bu çalışmalar sayesinde önemli mesafeler katettiklerini ifade etti.

(EFE)
Kaynak: İHA