Salzburg Güzel Sanatlar Yaz Akademisi

Avusturya'nın önde gelen sanat kurumlarından Salzburg Güzel Sanatlar Yaz Akademisi'ne Türkiye'den 7 sanatçı davet edildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, her yıl dünyanın farklı ülkelerinden 300 civarında konuğu ağırlayan akademiye, bu yıl Fatma Çolakoğlu, Merve Dündar, Annie Özsaraç , Elvan Serin, Mehmet Sülek, Ayşe Damla Turfanda ve Mediha Didem Türemen de katılacak.

50 farklı ülkeden sanatçıların katılacağı akademi, Hohensalzburg Kalesi ve Fürstenbrunn içindeki Kiefer ocağı ile Salzburg merkezindeki farklı mekanlarda, 20 farklı alanda eğitim veriyor.

Avrupa'da bu alanda kurulmuş en eski "vizyon okulu" özelliğini sürdüren akademiye katılanlar, sanat üretiminin yanı sıra yaratım süreci ve yazım üzerine yoğunlaşıyor.

Avusturyalı ressam, şair ve oyun yazarı Oskar Kokoschka tarafından kurulan akademide, farklı konu başlıkları ve sanat dallarından oluşan atölyeler temmuz ve ağustosta gerçekleştirilecek.

Bu yıl 62. yaşını kutlayan akademiye şimdiye kadar Adnan Çoker, Ergin İnan, Mustafa Pilevneli, Balkan Naci İslimyeli, Tülin Onat, Gül Derman, Fevzi Karakoç, Tayfun Erdoğmuş ve Gülsün Karamustafa gibi önemli sanatçılar davet edildi.

Kaynak: AA