Kuşadası Camileri Bayrama Hazır

Kuşadası Belediyesi tarafından bir süredir ilçe genelindeki camilerde sürdürülen bakım ve onarım çalışmaları son hızla sürerken vatandaşların sıcak havalardan etkilenmeden dini görevlerini yerine getirebilmeleri için cami bahçelerinde gölgelik alanlar oluşturuldu.

Kuşadası Camileri Bayrama Hazır
Ramazan ayı öncesinde Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki camilerde başlatılan bakım-onarım, boya-badana ve peyzaj çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında dış cepheleri yıpranan ve bakıma ihtiyacı olan Hanım Camii, Türkmen Camii, Sanayi Camii, Özaydın Bayülgen Camii, Yayla Camii, Çınar Camii ve Yeniköy Camii’nde boya-badana, onarım, bahçe temizliği ve bakımı çalışmaları tamamlanırken ilçe genelindeki diğer camilerde ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Kuşadası Belediyesi, cami bahçelerinde sıcağa karşı da önlem aldı. Cuma, cenaze ve bayram namazları gibi bahçeye taşan ibadet ve dini görevler esnasında vatandaşların sıcaktan etkilenmemesi için 8 cami bahçesine kurulan tenteler aracılığıyla gölgelik alanlar oluşturuldu. Vatandaşlar artık Türkmen, Özaydın Bayülgen, Güzelçamlı Merkez, Davutlar Halil Gökyürek, Davutlar Sahil, Davutlar İslamşanlı, Çınar ve Mustafa Şenayi camilerinin bahçelerine kurulan tentelerle ibadetlerini daha rahat bir ortamda gerçekleştirme imkanı bulacak.
Kaynak: İHA