Koyun Ve Keçi Yetiştiricilerine Damızlık Koç Desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında Karamanlı ilçesindeki koyun ve keçi yetiştiricilerine kura ile 35 damızlık koç verildi.

Koyun Ve Keçi Yetiştiricilerine Damızlık Koç Desteği
Belediye kapalı halk pazarında gerçekleştirilen törene Karamanlı Kaymakamı Yusuf Altun, İlçe Jandarma Komutanı Tarran Güney, Belediye Başkan Vekili Feray Çakıroğlu, Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yakup Yıldız ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Altun, konuşmasında yetiştiricilere seslenerek, devletin hibe olarak verdiği damızlık koçları birer emanet olarak görmelerini ve gözleri gibi bakmalarını istedi.

Yakup Yıldız ise birliğin kurulması için büyük mücadeleler verdiklerini, 43 üye arkadaşı ile yola çıktıklarını anlattı.

Bugün itibarıyla 2 bin 741 üyeye ulaştıklarını ifade eden Yıldız, "Burdur'a baktığımız zaman, küçükbaş hayvan sayımız 400 ila 420 bin arasında değişiyor. 2014 yılının sonu itibarıyla hayvancılık desteklemelerinden faydalanan hayvan sayımız ise 211 bin adettir. Ödenen bedel de 3 milyon 691 bin liradır" dedi.

Şakir Fırat Erkal da Bakanlığın yürüttüğü proje kapsamında Karamanlı'daki 35 küçükbaş hayvan yetiştiricisine tarım işletmelerinden temin edilen 35 koçu dağıttıklarını belirtti.

Dağıtımı aktif olarak küçükbaş hayvancılık işiyle uğraşan yetiştiricilere kura ile yaptıklarını bildiren Erkal, küçükbaş hayvancılıkta verimliliği artırmayı amaçladıklarını vurguladı.

Burdur'da hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılıkta ıslah projelerinin yıllardan beri uygulandığına işaret eden Erkal, şunları kaydetti:

"Sürülerde bulunan hayvanların kan değişimini oluşturmak ki, merinos ırkı koçlarımızı bugün yetiştiricilerimize teslim ediyoruz. Ayrıca gen kaynaklarını iyileştirmek amacıyla bu projeyi uyguluyoruz. Projenin yüzde 75'inin finansmanını Bakanlığımız sağlıyor. Sahiplenme duygusunu pekiştirmek için bir miktarda yetiştiricilerimizden katkı alıyoruz."

Konuşmaların ardından kura ile 35 küçükbaş hayvan yetiştiricisine birer damızlık merinos koç teslim edildi.

Kaynak: AA