Almanya'da bir camiye saldırı

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinin Welzheim kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DITIB) bağlı Bilal-i Habeş Cami'nin duvarlarına kimliği belirsiz kişilerce gamalı haç ve aşırı sağcı semboller çizildiği bildirildi.

Almanya'da bir camiye saldırı
Almanya'da bir camiye saldırı
Cami derneğinin Başkanı Tuncay Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın gece teravih namazı sırasında gerçekleştiğini ifade ederek caminin duvarının ve camlarına toplam 10 yerde kırmızı ve siyah renkte Nazi sembolü olan gamalı haç ve Nazi selamı anlamına gelen '88' rakamının çizildiğini söyledi.

Olayın caminin güvenlik kamaralarına da yansıdığını anlatan Çetin, görüntülerde olayı gerçekleştirenlerin biri uzun sarışın, diğeri kapüşonlu, bir de uzaktan gözlem yapan üç kişinin görüldüğünü ifade etti.

Caminin karşısındaki oturan bir ailenin çocuğunun tam olay sırasına çöpü atmak için dışarı çıktığını ve cami tarafında sesler duyduğunda saldırganlara seslendiğini söyleyen Çetin, bunun üzerine bu kişilerin olay yerinden kaçtığını kaydetti.

Çetin camide namaz kılanların ise olayı fark etmediklerini söyledi.

Şimdiye kadar böyle bir olayın meydana gelmediğini belirten Çetin, ancak Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı 'Nasyonal Sosyalist Yerlatı' örgütü olayı ortaya çıktıktan sonra kendilerine polisten bir yazı geldiğini ve her hangi bir olay meydana geldiği takdirde verdikleri bir telefon numarasını aramalarının istendiğini ifade etti.

Polisin kamera kayıtlarını değerlendirdiğini, olay yerine gelerek incelemeler yaptığını söyleyen Çetin, bu olayın aydınlatılmasını istediğini kaydetti.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, bu olayın güvenlik birimleri tarafından görmezden gelinmemesi ve geçiştirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Camilere ve Müslümanlara yapılan saldırıların kayıt altına alınmasını isteyen Altaş, 'Güvenlik birimlerinin İslam karşıtı suçları ayrı bir kategoride kayıt altına alması için acaba İslami kurumlara ve Müslümanlara yönelik kaç saldırı daha gerçekleştirilmesi gerekmektedir? İslam karşıtı yazılı veya sözlü kışkırtmaların daha katı bir şekilde cezalandırılması için nasıl bir olayın vuku bulması beklenmektedir?' ifadelerini kullandı.

Almanya'da bir camiye saldırı

Almanya'da bir camiye saldırı

Almanya'da bir camiye saldırı

Kaynak: AA