Soma'daki Maden Faciası

Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasından sağ kurtulanlar ve yakınlarına destek amacıyla kurulan Psiko-Sosyal Destek Koordinasyon Merkezi personeli, şimdiye kadar 11 bin 421 kişiyle görüştü.

Soma'daki Maden Faciası
Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, AA muhabirine, geçen yıl mayısta yaşanan maden faciasından ardından oluşturulan merkezde 923 personelin görev yaptığını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca kurulan merkezin çalışmaları hakkında bilgi veren Konan, yerel düzeyde ilk kez müdahale planı ve iş akış şeması oluşturduklarını, faciadan etkilenen Soma halkına evde destek verdiklerini ifade etti.

Bakanlık ve İl Müdürlüğünden 923 personelin, faciadan sağ kurtulan maden işçileri ile yakınları olmak üzere 11 bin 421 kişiye psikolojik ve sosyal destek sağladığını kaydeden Konan, "Yaralı ve sağ kurtulan 579 vatandaşımıza evinde psikososyal destek ziyaretleri yapılmıştır. Bu vatandaşlara destek ziyaretlerinin ardından, aynı ekiplerce şehit madencilerin ailelerinin evlerine altışar kez destek ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. Çalışmalarımız bundan sonra da sürecek" dedi.

- 54 maden şehidi yakınının ataması gerçekleştirildi

Faciadan kurtulanlara yönelik çalışmaların tamamında yer aldığına işaret eden Konan, Türkiye'nin değişik illerinden gelen sivil toplum örgütlerinin de çeşitli etkinliklerle çalışmalara destek olduğunu söyledi.

Sosyal destek kapsamında 54 maden şehidi yakınının atamasının yapıldığını belirten Konan, tüm hak sahiplerinin aylık ve gelir bağlama işlemlerinin tamamlandığını ifade etti. Konan, 242 sigortalının toplam 583 hak sahibinin ölüm aylığı, 269 sigortalının toplam 636 hak sahibinin de ölüm geliriyle ilgili işlemlerinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kaynak: AA