Sivas'ın İlçelerine Yeni Hükümet Konakları Yapılıyor

Sivas'ın Zara, Şarkışla ve Suşehri ilçelerine yeni hükümet konakları yapılıyor.

İl Özel İdaresi'nden yapılan yazlı açıklamaya göre, finansmanı İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanan, Sivas İl Özel İdaresince ihalesi gerçekleştirilen Zara Hükümet Konağı'nın yapımı devam ediyor.

Bünyesinde Kaymakamlık, Nüfus, Mal, Milli Eğitim, Tapu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile kadastro müdürlükleriyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nı (SYDV) barındıracak binanın 900 metrekaresi otopark alanı olarak hizmet verecek.

Öte yandan, deprem dayanıklılık testinde yüzde 70 depreme dayanıksız çıktığı için yıkılan 3 katlı Şarkışla Hükümet Konağı yerine yeni bir hükümet konağı yapımı sürdürülüyor. İçişleri Bakanlığı tarafından finansmanı karşılanan, ihalesi Şarkışla Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gerçekleştirilen hükümet konağı çalışmaları kapsamında ilçeye yeni bir kent meydanı da kazandırılmış olacak.

Proje kapsamında eski hava radar gazino binası yıkılıp alana dahil edildi. 2017 yılında hizmete girmesi planlanan yeni hükümet konağının önünde 10 bin metrekare büyüklüğünde kent meydanı olacak. Bünyesinde Kaymakamlık, ilgili müdürlüklerle SYDV'nin yanı sıra 150 araçlık otopark bulunacak.

Suşehri ilçesinde ise projesi hazırlanan yeni hükümet konağının yapım ihalesine çıkılacak. Suşehri İlçesi Hükümet Konağı bünyesinde kaymakamlık, polis merkezi, Nüfus, Mal, Milli Eğitim, Tapu ve Kadastro müdürlükleri, SYDV ile bölge ihtiyacına cevap verebilecek otopark bulunacak.

- Sivas Valiliği'ne ek hizmet binası yapılacak

Bu arada, Sivas Valilik binasına ek bina yapılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Klavuz Mahallesi Özel İdare tesislerinin bulunduğu alana yapılması planlanan ek hizmet binası için proje çalışmaları yapılmaya başlandı. Projelendirme çalışmalarının akabinde ek hizmet binasının yapım ihalesine çıkılacak.

Kaynak: AA