Ramazan'da Vatandaşın Tercihi Hamamönü

Ramazan akşamlarının parlayan yıldızı Hamamönü, her akşam binlerce Ankaralıyı ağırlamanın gururunu yaşıyor.

Ramazan'da Vatandaşın Tercihi Hamamönü
Hamamönü’nü tercih eden vatandaşlar, burada hem günün yorgunluğunu atıyor hem de Ramazan’ın ruhuna uygun etkinliklerle vakit geçiriyor. Altındağ Belediyesi tarafından kurulan Hamamönü stantlarına yabancı turistler de ilgi gösteriyor.

15 yıldır bölgede yaşadığını ifade eden Halit Yalçın, “Bundan kısa bir süre önce Hamamönü’nde hiç kimse bu kadar rahat hareket edemezdi. Saat 20.00’dan 21.00’dan sonra buralarda yürümek bile tehlikeliydi. Bölgedeki değişim ve dönüşüm Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile başladı.

Hamamönü, her geçen gün daha modern bir hale geldi. Alınan güvenlik önlemleri olsun, bölgenin madde bağımlılarından temizlenmesi olsun, çevre düzenlemesi olsun Hamamönü’nü hep ileri taşıdı. Gelinen nokta ortada” dedi.

“AVM YERİNE HAMAMÖNÜ’NÜ TERCİH EDİYORUZ”

Hamamönü’nü ziyaret eden vatandaşlardan Melike Akdoğan ise bölgenin tarihi dokusundan oldukça etkilendiğini dile getirdi. Akdoğan, Hamamönü’nün restore edilmesini bir belediyecilik başarısı olarak değerlendirdi. Ankara’nın devasa alışveriş merkezleriyle kaplı olduğuna dikkat çeken Akdoğan, Ramazan akşamlarında AVM yerine Hamamönü’ne gelmeyi tercih ettiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA