Örnek İşadamı

Simav’da hayırsever işadamının kurduğu iftar çadırından her gün yaklaşık 500 kişi yararlanıyor. Simav’ın yanı sıra Uşak’ta Alışveriş merkezleri bulunan işadamı Ali Sayar’ın (59) ilçenin 4 Eylül Oto Parkında kurduğu iftar çadırından yardıma muhtaç ailelerin yanı sıra Simav halkı ve ilçede öğrenimlerini sürdüren üniversitelilerde yararlanıyor.

Örnek İşadamı
Hayırsever işadamı Ali Sayar iftar vakti 4 çeşit yemeği konuklarına kendi elleriyle ikram ediyor.

İftarını da her gün vatandaşlarla birlikte açan Sayar, iftara gelemeyenlerin yanı sıra engelli vatandaşların evlerine de yemek servisi yaptırıyor.

İlkini geçen yıl başlattığı iftar geleneğini ömrü yettiğince sürdürmek istediğine vurgu yapan Sayar, iftar öncesi de masaları dolaşıp bir yandan konuklarının sorunlarını dinlerken bir yandan da onlarla sohbet ederek gönüllerini alıyor.

Vatandaşlara yemek ikram etmenin ve onların yüzlerinin güldüğünü görmenin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Sayar, “Vatandaşımdan kazandığımı yine vatandaşıma harcamak beni çok mutlu ediyor. İlkini geçen yıl başlattığım iftar yemeği geleneğini gelecek yıllarda da sürdürmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Simavlı Yavuz Oturakkaya (69), “Hayırsever işadamı Ali Sayar’ın açtığı iftar çadırında bir halk kaynaşması oluyor. Gencinden yaşlısına, öğrencisinden yolcusuna, fakirinden zenginine varıncaya kadar herkes iftar çadırından yararlanabiliyor. Çok samimi bir ortam oluşuyor. Üstelik yemek servisini yaptıktan sonra işadamının vatandaşların sofrasına gelip sorunlarını dinlemesi çok hoş. Bir de iftara gelemeyenlerin evlerine iftar servisi yaptırması çok hoşuma gidiyor. Bu yüzden ben de her gün iftarımı burada açıyorum. Bundan da büyük bir keyif alıyorum” şeklinde konuştu.

(MY-EFE)
Kaynak: İHA