Hindistan'daki Tecavüz Vakaları

Hindistan'da Yüksek Temyiz Mahkemesi, ülkedeki tecavüz davalarında arabuluculuk önerilerinin "olağanüstü bir hata" olduğuna hükmetti.

Yüksek Temyiz Mahkemesi, tecavüz veya tecavüze teşebbüs davalarında hiçbir koşulda bir anlaşmanın mümkün olamayacağını açıklayarak, bu davalarda kurban ile sanığın anlaşmaya varması için arabuluculuk talebinde bulunan hakimleri eleştirdi.

Madhya Pradeş eyaletinden gelen bir dilekçe üzerine hüküm veren Yüksek Temyiz Mahkemesi yargıcı Dipak Misra, kararla mahkemelerin tecavüz davalarında yumuşak bir yaklaşım benimseme eğiliminden kesinlikle kaçınmaları gerektiğini vurguladıklarını söyledi.

Yüksek Temyiz Mahkemesinden yapılan açıklamada, tecavüz davalarıyla ilgili "Bunlar, yaşam enerjisini söndüren ve alınlara kara leke süren suçlardır" ifadesi kullanıldı.

Suç Kayıtları Bürosu verilerine göre, her gün ortalama 92 kadının cinsel saldırıya uğradığı Hindistan'da 2012'de 23 yaşındaki bir kadının toplu tecavüze uğradıktan sonra ölmesi, büyük tepkiye yol açmıştı.

Erkek arkadaşıyla bindiği otobüste altı kişinin tecavüzüne uğrayan genç kadının, tedavi için götürüldüğü Singapur'da şiddetli iç kanama nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde gösteriler düzenlenmiş ve tecavüze verilen cezalar artırılmıştı.

Kaynak: AA