Çanakkale'de Barakada Yaşayan Aileye İstanbul'dan Yardım Eli

Gaziantep’ten Çanakkale’ye mevsimlik işçi olarak çalışmaya gelen, ancak işsiz kalan 9 kişilik aileye, İstanbul’daki hayırsever bir vatandaş tarafından yardım eli uzatıldı.

Çanakkale'de Barakada Yaşayan Aileye İstanbul'dan Yardım Eli
İHA’nın ‘9 kişilik ailenin tek göz barakada yaşam mücadelesi’ başlıklı haberini izleyen ve adını vermek istemeyen hayırsever bir vatandaş, Üşer ailesine maddi yardımı yaptı. Çanakkale’nin girişinde, Şehir Mezarlığı’nın karşısındaki boş arazide terk edilmiş tek göz barakada kalan Üşer ailesi, Gaziantep’ten Çanakkale’ye yaz aylarında tarlalarda çalışmak, çapa yapmak için geldi. Ancak aile iş bulamayınca, sokakta kaldı. 6 torunu, oğlu ve geliniyle birlikte Çanakkale’ye gelen 58 yaşındaki Hatice Üşer, tek göz odada yere serdiği 2 halı ve döşeklerle ailesine bakmaya çalışıyor.

Paraları olmadığı için çöpte ve pazarlarda yere atılan çürük ve ezilmiş sebzeleri toplayarak torunlarına yemek yapan Hatice Üşer’in kendisine iletilen yardım sonrası gözleri doldu. İstanbul’dan ailesi için para yardımı gönderen hayırsever vatandaşa teşekkür eden Üşer, “Allah razı olsun. Bu aziz mübarek aylarda çok çok teşekkür ederim. Allah işini gücünü rast getirsin” dedi.

“ÇÖPÜN İÇİNDE YAŞIYORUZ”

Verilen yardımla çocuklarına yiyecek ve elbise alacağını söyleyen Hatice Üşer, “Vallahi işte çocuklara masraf edeceğiz. Yiyecek, içecek ve giyecek alacağız. İşte onlara masraf edeceğiz. Çocuklar 3 haftadır doğru düzgün yemek, ekmek yemiyorlar. Çöpün içindeyiz, toprağın içinde yaşıyoruz işte. Antep’ten buraya geldik, elimize iş geçmedi. Yevmiyeli olarak 2 adam çalışıyor. 2 adamda yetmez bize” diye konuştu.

Hatice Üşer’in gelini Rojda Üşer de yardımı gönderenlere teşekkür etti. Rojda Üşer, “Bu parayı gönderenden Allah razı olsun. Teşekkür ederim. Bizler gibi çok insan var, Allah onlara da yardım etsin” dedi.

Yapılan bu yardım dışında kendilerine başka kimseden yardım gelmediğini belirten Üşer ailesinin en küçük bireyleri ise elbise ve oyuncak istediklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA