Bozcaada'da Rezervasyon Dönemi

Türkiye’nin en gözde tatil yerlerinden biri olan Bozcaada ilçesinde, özellikle hafta sonu oluşan araç yoğunluğundan kaynaklanan sıkıntılar rezervasyon sistemi sayesinde çözüme kavuştu. Ada dönüşlerinde rezervasyonunu günler öncesinden yaptıran tatilciler istedikleri saatte kuyruk çilesi yaşamadan adadan ayrılabiliyorlar. Yeni uygulama, özellikle turistleri mutlu etti.

Bozcaada'da Rezervasyon Dönemi
Yaz döneminde, özellikle tatillerde uzun kuyruklar nedeniyle tatilin çileye döndüğü Bozcaada’da rezervasyon dönemi başladı.

Tatilciler, gidiş ve dönüşlerde rezervasyon yaptırarak feribot kuyruğu bekleme çilesinden kurtuluyor. Yeni uygulama, tatilcilerden tam not aldı. Bozcaada’da tatil yapan Yağmur Ayaz “Uygulama hayata geçirildikten sonra Bozcaada’ya geldiğimde randevu yaptırmamıştım. Bu yüzden sıkıntı yaşamıştım. Bundan sonra randevu yaptırmayı asla unutmam. Genel hatlarıyla güzel bir uygulama olmuş. İstediğiniz saatte randevu alarak adadan sorunsuz bir şekilde ayrılmak gerçekten güzel” dedi.

Bilge Mutlu ise, “Bu sistem sayesinde artık gemide yer var mı yok mu, sıra bize ne zaman gelir kaygısı yaşamıyorum. Bozcaada’da tatil yapmanın tadını sonuna kadar çıkarıyorum. Bu sistem çok daha sağlıklı ve başarılı” diye konuştu.

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, ilçe ve il trafik komisyonunun onayladığı tedbirler paketini hayata geçirdiklerini hatırlatarak, “Gestaş’ın uyguladığı rezervasyon sistemi de bunun bir ayağı. Biz Bozcaada’da yaşayanlar olarak son 5-6 yıldır araç yoğunluğundan dolayı ada halkımızın, esnafımızın ve misafirlerimizin ada içersinde rahat hareket edemediğini ve çok zorluklar yaşadığını gördük.

Ada dönüşünde rezervasyon uygulaması yeni bir sistem. İlk planda mutlaka zorluklar olacaktır bunun farkındayız. Bu sistem tam olarak oturduğunda adanın trafiği konusunda çok ciddi bir rahatlama yaşanacak. Önceden özellikle Pazar günleri ve bayram tatili dönüşlerinde misafirlerimiz çok erken saatte araçlarını gemi sırasına bırakmak zorunda kalıyorlardı. Bu sistemde saat 16.00 ya rezervasyonu yaptıran misafirimiz saat 15.00’e kadar tatiline devam edebilecek. Sabahın erken saatlerinde aracını kuyruğa bırakıp, yarım saate takip etme zorunluluğu ortadan kalkacak. Ada merkezini araç trafiğe kapattık. Bunun olumlu dönüşlerini almaya başladık. Bizim tek amacımız ada halkını, esnafımızı ve misafirlerimizi rahat ettirebilmek” dedi.

Feribot rezervasyonu, GESTAŞ’ın 444 0 752 nolu çağrı merkezinden yapılabiliyor.
Kaynak: İHA