Atatürk'ün Erzincan'a Gelişinin 96. Yıl Dönümü

Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzincan'a gelişinin 96. yıl dönümü törenle kutlandı.

Atatürk'ün Erzincan'a Gelişinin 96. Yıl Dönümü
Tören kapsamında, sporcular ellerinde büyük Türk bayrağıyla Emniyet Müdürlüğü Kavşağı'ndan belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un Atatürk Anıtı'na çelenk sunduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkanı Başsoy, törende yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Amasya Tamimi'ni yayınladıktan sonra, Erzurum Kongresi'ne katılmak üzere köyleri, kasabaları ziyaret ederek Refahiye'ye geldiğini, burada Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti temsilcisi Kadı Şevki Efendi'nin evinde misafir olduğunu ve Erzincan insanının kurtuluş mücadelesine ne kadar inandığını bizzat gördüğünü belirtti.

Ulu Önder Atatürk'ün Erzincan ziyareti sonrası kendisini karşılayan Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyelerinden Fevzi Efendi'yi, Erzurum ve Sivas kongrelerinde yanından hiç ayırmadığını belirten Başsoy, bu durumun, Erzincanlıların vatanlarına ve kurtuluş mücadelesine bağlılıklarını, ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzincanlılara verdiği önem ve değerin açık bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Başsoy, Milli Mücadele ateşinin yakıldığı o günlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'yu karış karış gezerken Erzincanlılara duyduğu güveni "Erzincan'ın az zamanda layık olduğu ve cumhuriyetin kendisinden beklediği mertebede nur ve feyz kaynağı olacağına tamamen inanıyorum" şeklinde dile getirdiğini aktardı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törene, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askerler ve bürokratlar katıldı.

Kaynak: AA