AK Parti İl Başkanı Ünlü Açıklaması

AK Parti İl BaşŸkanı Dündar ǜnlü, "Seçim süreci ve sonrası ilgili tüm bileşŸenler tarafımızca tahlil edilmişŸtir. LJalışŸmalarımıza ise kaldığŸımız yerden devam edeceğŸiz"

ǜnlü, parti binasında düzenlediğŸi basın toplantısında, yoğŸun bir seçim sürecinin ardından sakin ve sağŸlıklı bir değŸerlendirme süreci yaşŸadıklarını söyledi.

Genel seçim sonuçlarının tek başŸına iktidar hedefi olan AK Parti için memnuniyet verici olmadığŸını belirten ǜnlü, şŸunları kaydetti:

"AK Parti genel seçimlerde birinci olan partidir, buna rağŸmen seçim sonuçlarını hüzünle karşŸılayan da AK Partililer olmuşŸtur. AK Parti'nin yarısı kadar oy alan partilerin ise sonucu zafer olarak kabul ettiğŸini görmekteyiz. şžu açıktır ki AK Parti millete gerektiğŸi gibi hizmet edemeyecek olmanın üzüntüsünü çekerken yönetime talip olmak yerine yalnızca AK Parti karşŸıtlığŸından beslenen, siyaseti millete hizmet etmek için değŸil intikam vasıtası olarak kullanan partiler büyük bir mutluluk içindedir. Sonuçlardan dolayı üzgünüz fakat ne şŸehrimize ne de milletimize kırgın değŸiliz. Seçim süreci ve sonrası ilgili tüm bileşŸenler tarafımızca tahlil edilmişŸtir. LJalışŸmalarımıza ise kaldığŸımız yerden devam edeceğŸiz."

ǜnlü, ayrıca EskişŸehir'deki bazı belediyelerin eşŸçinsel eğŸilimin ''Onur yürüyüşŸü''ne destek olmak için logolarını değŸişŸtirdiğŸini dile getirerek, "Belediye başŸkanları belediyelerde vatandaşŸların verdiğŸi emaneti temsil etmektedir. Belediyeler tüm vatandaşŸlarımızındır. Hiç kimsenin bu logoları bir kesime destek vermek adına değŸişŸtirmeye hakkı söz konusu değŸildir. Bu çok yanlışŸtır, esefle kınıyoruz" diye konuşŸtu.

Kaynak: AA