AGD'den Doğu Türkistan Katliamına Tepki

AGD Kocaeli Şubesi, Doğu Türkistan’da Çin iktidarının Müslümanlara yönelik baskılarını artırması ve çok sayıda insanın öldürülmesini protesto etti.

AGD'den Doğu Türkistan Katliamına Tepki
Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’daki Müslümanlara yönelik yaptığı yasaklama ve katliamlarını basın açıklamasıyla protesto etti.

Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapan AGD’liler “Katil kızıl Cin Türkistan’dan defol” sloganları attı. AGD’nin eylemine Saadet Parti Kocaeli İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, Saadet Parti il yöneticileri, Sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri destek verdi.

Sabri yalım Parkı’nda açıklama yapan AGD Başkanı Samet Gürsoy, Ramazan ayında işgalcı Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskıcı uygulamalarının işkence ve ölüme kadar varabildiğini belirtti.

Çin’in bu katliamları yaparken Ramazan ayını tercih etmesinde Müslüman halkı provoke etme amacına yönelik stratejik bir durum olduğunu söyleyen Gürsoy, “Doğu Türkistan’daki Müslümanları kışkırtarak dünya kamuoyunda haksız göstermeye çalışıyorlar, oysa gerçek olan işgalci Çin polisinin dur emri vermeden insanları öldürmesidir. Geçtiğimiz ay içinde sadece oruç tuttukları için 100’e yakın kardeşimiz katledildi” dedi.

İslam ülkelerinin bir araya gelerek yaşanan katliama dur demesi gerektiğini belirten Gürsoy,

Çin, Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerinin, öğrencilerinin ve işçilerinin oruç tutmasına ve namaz kılmasına müsaade etmemektedir. Kişilerin evlerinde bulunan Kuran-i Kerim, seccade sayısına kadar müdahale ediliyor. Bu yönetimin insan hak ve özgürlüklerinden ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Müslümanlara yönelik yapılan etnik asimilasyonun adı faşizmdir. İnsanlara zorla içki içirilmesi zorbalıktır. Çin’in baskılarına karşı İslam Ülkeleri uluslar arası insan hakları platformu kurmalı ve Türkiye teyakkuz halinde olmalıdır. Çin hükümeti uyarılmalı ve İslam Ülkeleri Müslümanlara yönelik her yerde yaşanan baskılara ve zulme karşı durmalıdır” diye konuştu.

Eylem AGD Şube Başkanı Samet Gürsoy’un basın açıklamasının ardından, okunan dualarla sona erdi.
Kaynak: İHA