'Gençliğin Sesini Daha Gür Çıkarmak Öncelikli Hedefim'

Hatay'da, AK Parti'den milletvekili seçilen üniversite öğrencisi Mehmet Alğan, öncelikli hedefinin gençlerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini anlatabilmek ve işsizlik sorunu için çözüm üretmek olduğunu belirtti.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi 29 yaşındaki Alğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan beri siyasetle iç içe olduğunu ve siyasete karşı her zaman ilgisi bulunduğunu söyledi.

Siyasete aktif olarak 2007'deki e-muhtıra sonrasında başladığını aktaran Alğan, şunları kaydetti:

"O dönemde askerin, halkın oylarla seçtiği yönetime müdahale etmesi beni çok rahatsız etmişti. Uzun süre sivil olarak mücadelemi sürdürdüm ve daha sonra parti siyasetine girmeye karar verdim. O dönemlerden beri aktif olarak çalışmalar yaptım. Onun öncesinde de güncel siyaseti sürekli takip eden biriydim. Küçük yaşlarda da siyasete karşı bir ilgim vardı. Siyasete karşı yapılan kötü algılamalar ben de hiçbir zaman olmamıştır. Siyaseti her zaman insanların bir araya gelerek problemlere çözüm üretmenin bir yolu olarak gördüm."

AK Parti'nin siyasette birçok konuda öncülük yapıp, bunları geleneğe dönüştürdüğünü dile getiren Alğan, "Türkiye'de gençlere fırsat ve şans verme gücünü kendinde gören bir partide vekillik yapacağım için mutluyum. AK Parti ile gençler siyasal zeminde bulunma şansı elde etti. Bizler de bu durumu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Genç yaşta Meclis'e girerek memleketimiz için sorumluluk almak önemli bir görevdir. Bu şansı en iyi şekilde değerlendireceğim" şeklinde konuştu.

- "Hayalimde edebiyatçı olmak vardı"

Küçük yaşlardan beri okuma heveslisi bir insan olduğunu anlatan Alğan, ortaokul zamanlarında tanıştığı Türkçe öğretmeni sayesinde edebiyata karşı bir ilgi duymaya başladığını söyledi.

Alğan, halen Yıldız Teknik Üniversitesinde Edebiyat Bölümünde okuduğunu belirterek, "Edebiyata merakım her zaman olmuştur. Kitap okumayı seven bir insanım. Aslında ben siyasetçi olacaktım. Bunu hissedebiliyordum. Siyasi bir figürdüm ve siyasetle ilişkim hep vardı. Bu sebepten ötürü siyasi alanda belli başarılar elde etmek ve toplumsal alandaki sorunlara çözümler üretebilmek için siyasi alanda çalışma kararı aldım" diye konuştu.

- "Gençliğin sesi daha gür çıkacak"

Milletvekili olarak yapacağı çalışmalarda gençlere büyük önem vereceğini vurgulayan Alğan, gençlerin sorunlarına, ihtiyaçlarına ve taleplerine yönelik projeler yapacağını belirtti.

Gençlerin sorunlarını siyasal zemine taşıyarak çözümler üretmeyi hedeflediğine işaret eden Alğan, şunları kaydetti:

"Gençliğin sesini daha gür çıkarmak öncelikli hedefimdir. Gençlerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini ve işsizlik sorununu daha gür bir sesle anlatabilmek, onların sorunlarına çözüm üretebilmek için birtakım siyasi çalışmalar içerisinde yer alacağız. Meclis aritmetiğinin el verdiği ölçüde gençlerin yanında olmaya çalışacağız."

Alğan, ileriki dönemlerde iyi işler yapıp, daha iyi yerlere gelebilmek için sürekli çalışma içerisinde olacağını sözlerine ekledi.

- Mehmet Alğan kimdir?

Beyrut'ta 1986'da doğan Alğan, Mardin Midyatlı bir ailenin çocuğu olarak İskenderun'da büyüdü. İlk ve orta öğrenimini İskenderun'da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümündeki lisans eğitimine devam ediyor.

Genç Siviller kurucularından olan Alğan, Türk ve Arap aktivistleri bir araya getiren ve uluslararası çalışmalar yapan Nahda Network'un koordinatörlüğünü, aynı süreçte Free Press Unlimited adlı sivil toplum örgütünün saha koordinatörlüğünü yaptı.

"Dünya 5'ten büyüktür" kampanyasının sözcülüğünü yürüten Alğan, Abdurrahim Boynukalın'ın Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevine gelmesinden sonra Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanlığı görevine getirildi.

Kaynak: AA