Sadun Boro, Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybeden denizci Sadun Boro için Karacasöğüt Mahallesi'nde tören düzenlendi.

Hayatını kaybettiği Marmaris Ahu Hastanesinden alınan Boro'nun cenazesi, Karacasöğüt Limanı'na götürüldü. Sadun Boro'nun cenazesinin konulduğu "Son Bahar" isimli tekne buradan denize açıldı. Boro'nun son "deniz seferine" Aksaz Deniz Üssü'ne görevli bir askeri gemi, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir bot ve çok sayıda tekne de katıldı.

Sadun Boro'nun yaşadığı ve sevdiği koyları dolaşan tekneler, son olarak Okluk Koyu'ndaki İngiliz Limanı'na geldi. Tekneden indirilen Boro'nun cenazesi, ambulansa konularak karayoluyla tekrar Karacasöğüt Limanı'na getirildi.

Burada yapılan törene, aralarında Boro'nun yakın arkadaşları gazeteciler Can Pulak, Meriç Köyatası, Fatih Çekirge'nin de bulunduğu çok sayıda seveni katıldı.

Boro, Karacasöğüt Camisi'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verilecek.

Mesane kanseri nedeniyle tedavi gören Boro, fenalaşması sonucu kaldırıldığı hastanede 5 Haziran'da hayatını kaybetmişti.

Sadun Boro, 1952 yılında bir İngiliz ile İngiltere'den Karayip Adaları'na kadar açık deniz yolculuğu gerçekleştirmiş, 1965'te de eşi ile 3 yıl süren dünya turu yapmıştı.

Boro, böylece tekneyle dünya turu yapan ilk Türk olarak tarihe geçmişti.

Kaynak: AA