'Masumlar Ölmesin' Diye Kendini Feda Etti

Suriyeli İbtisam Kharamy, evlerini Esed'in askerlerine üs olarak kullandırmadığı için öldürülen kocasının, masum insanları koruma adına canını feda ettiğini bildirdi.

Yetim kalan 5 çocuğuyla Hatay'ın İskenderun ilçesine gelen 37 yaşındaki Kharamy, AA muhabirine, 1,5 yıl önce, Esed rejimine bağlı askerlerin, İdlib'teki evlerini üs olarak kullanmak istediğini anlattı.

Kocası Hamid Mahmud'un buna karşı çıktığını belirten Kharamy, "Kocam Hamid Mahmud, daha fazla insan ölmesin diye askerlere evin damını kullandırmadı. Bir gün sonra da sabah namazını kılıp eve gelirken, gözümüzün önünde askerler tarafından öldürüldü. Olayı gören çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Kocamla birlikte adeta her şeyimizi kaybettik. Olaydan sonra hayırseverlerin yardımıyla İskenderun'a geldik" dedi.

Yetim kalan 5 çocuğuyla sığındıkları metruk bir evde zor koşullarda yaşadıklarını ifade eden Kharamy, en büyük oğlu Ahmed'in günlük işlerde çalışarak eve yiyecek getirdiğini söyledi.

Oğlu iş bulamadığında komşularının yardımıyla karınlarını doyurabildiklerini anlatan Kharamy, "Kaldığımız ev, yaşamaya uygun değil. Dayanacak gücümüz kalmadı. Esed yüzünden bu hale düştük. Savaş nedeniyle her şeyimizi kaybettik. Hayırseverlerin yardımını bekliyoruz. Yetkililer bize yardım eli uzatsın" diye konuştu.

Ailesini geçindirmeye çalışan 16 yaşındaki Ahmet Kharamy de savaşın bir an önce bitmesi için her gece dua ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA