Kırıkhan'da Din Görevlilerine Hizmet İçi Eğitim Kursu

Kırıkhan İlçe Müftülüğü tarafından ilçedeki camilerde görev yapan din görevlilerine yönelik ''Kur'an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Hizmet içi Eğitim Kursu'' düzenlendiği bildirildi.

Kırıkhan İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, Kırıkhan Merkez Yatılı Kur'an Kursu Binası'nda düzenlenen katılım belgesi dağıtım töreninde yaptığı konuşmada hizmet içi eğitim kursunun Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hizmet içi Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde cami hizmet kalitesinin yükseltilmesi, etkin ve verimli sunulması amacıyla yapıldığını belirtti.

Solmaz, kursa katılan din görevlilerinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından uygulanan müfredat doğrultusunda eğitimlerini etkin bir şekilde aldıklarını ve başarı gösterdiklerini kaydetti.

Kurs sonunda din görevlilerinin aldıkları eğitimden son derece güzel şekilde istifade ettiklerini gördüklerini ifade eden Solmaz, şöyle devam etti:

''Din görevlilerimiz eğitim sonunda Kur'an okuyuşlarında düzelme olduğunu gördüler. Ezanı makamlara göre okumanın heyecanını yaşadılar. Bu eğitimlerimiz aralıksız devam edecek. Değerlendirme sonucunda kursiyerlerimizden başarılı olanlara katılım belgeleri verilmiştir. Rehberlik yapan görevli hocalarımıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.''

Hizmet içi eğitim kursuna katılan din görevlileri de eğitimin kendileri açısından çok faydalı olduğunu ve bu tür seminerlerin periyodik olarak yapılmasının yararlı olacağını belirttiler.

Kaynak: AA