Doğum Yardımının Başvuruları Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 15 Mayıs’tan itibaren başlattığı doğum yardımı başvurularına şuana kadar 200 kişi başvurdu.

Doğum Yardımının Başvuruları Devam Ediyor
Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Musafa Şimşek, vatandaşların doğum yardımına başvurularının devam ettiğini belirterek, başvuruların müdürlüklere yapıldığını kaydetti.

Musa Şimşek, “Bakanlığımızın yaklaşık 20 gün önce başlattığı, yeni doğan çocuklar için ailelere yapılan yardımlar Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz merkez binasında, Kahta Sosyal Hizmet Merkezi ve Besni Sosyal Hizmet Merkezlerinde devam etmektedir. Kamu Kurumlarında çalışan vatandaşlarımız ise çalıştıkları kurumlarına başvurularını yapabilirler. Başvuru için anne yâda babanın sadece yeni doğan çocuğun Nüfus Cüzdanını getirmesi başvuru için yetmektedir. Yapılacak yardımlar annenin TC kimlik numarası üzerinden PTT şubelerine yatırılacaktır” dedi.

Bugüne kadar il Müdürlüğüne 106 erkek çocuk, 94 kız çocuğu için başvuru yapıldığı, bu sayının içerisinde 3 ikiz çocuk bulunduğu öğrenildi. Birinci çocuğa 300, ikinci çocuğa 400, 3 çocuğa ise 600 TL yardım yapılıyor.
Kaynak: İHA