Kırşehir Genel Seçim Sonuçları

25. dönem milletvekilliği genel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından resmi olmayan sonuçlara göre Kırşehir’de partilerin oy dağılımları, il merkezinde ve merkeze bağlı köylerde AK Parti 29 bin 310, MHP 27 bin 34, CHP 15 bin 364 HDP ise 5 bin 851 şeklinde oldu.

Kırşehir Genel Seçim Sonuçları
Seçim sonuçlarının kamuoyuna açıklanmasıyla Kırşehir’de 1 milletvekili çıkarmayı garantileyen MHP Kırşehir Teşkilatı Cacabey Meydanı’nda kutlama programı düzenledi.

Parti bayrakları ile süslenen araçlarıyla şehir turu atan MHP’liler, Kırşehir il binası önünde toplandı. Daha sonra sloganlar atarak Cacabey Meydanı’na gelen partililer, seçim sonucunu kutladı. Burada konuşma yapan MHP Kırşehir 1. Sıra Milletvekili Adayı Cemil Yıldırım Türk seçim sürecinin tamamlandığını ifade ederek, 2 milletvekilini de kazanmayı istediklerini ancak bir milletvekilini garantilediklerini söyledi.

Türk, "MHP’nin Kırşehir’de bugüne kadar aldığı en büyük oyu aldık. Arzumuz 2-0 olmasıydı. Bu olmadığı için üzgünüz. Bu orantısız bir yarıştı. Buna rağmen partimizin oyunu daha da artırdık. Allah’ın izniyle, sizin verdiğiniz destekle milletvekili olmak bana nasip oldu" diye konuştu.

Konuşmanın ardından havai fişek gösterisi yapılırken MHP İl Başkanı Arif Ekici, "Kırşehir’de sizlerin verdiği güçle Allah’ın izni ile iktidara geliyoruz. Yalancıların, talancıların, çalanların sonu geldi" diye konuşurken AK Parti cephesinden herhangi bir açıklama yapılmadı. İlçelerde ise oy oranları şu şekilde oluştu;

Akpınar İlçesi AK Parti, 2 bin 166, MHP bin 289, CHP bin 179 oy alırken Çiçekdağı İlçesi’nde AK Parti 4 bin 763, MHP 2 bin 802, CHP 872, HDP ise 481.
Kaynak: İHA