İş Adamı Ahmet Bayer'den Engelli Öğrencilere Tam Testek

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği Sualtında Özgürlük Projesine ünlü iş adamı Ahmet Bayer tam testek verdi.

İş Adamı Ahmet Bayer'den Engelli Öğrencilere Tam Testek
Su sporlarına olan ilgisi ile de bilinen ünlü iş adamı Dr. Ahmet Bayer’in destek olduğu Sualtında Özgürlük Projesi, Bodrum Club Flipper Hotel ev sahipliğinde gerçekleşti. Etkinliğe katılan 20 ortopedik engelli gencin heyecanlarını ve mutluluklarını paylaşan Dr. Ahmet Bayer, etkinlik sonrası gençler ile birlikte basın mensuplarına poz verirken duygulu anlar yaşadı. Yalıkavak Mahalesinde bulunan Club Flipper Hotel’de yapılan Sertifika Töreni Ahmet Bayer öncülük yaptı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklediği Sualtında Özgürlük Projesi; Omurilik Felçlileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (OFSKD) koordinatörlüğünde ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ortaklığında 30 Mayıs - 6 Haziran tarihlerinde Bodrum’da gerçekleştirilen su altı dalışları sertifika töreni ile son buldu.

Ahmet Bayer’in oteli olan Club Flipper Hotel’de düzenlenen ödül törenine Bayer’in oğlu Volkan Bayer ve Amerikalı iş adamı Burak İrtanki’de katıldı.

Kısa bir konuşma yapan Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, En son projemizi de Bodrum’da yaptık. 20 engelli arkadaşımızın tamamen aştığı ’Sualtında Özgürlük’ projemizle su altı dalışları yaptık. Balıklarla yüzüp, sevgiyi paylaştılar" Baş, Şişli Spor Kulübü’nün profesyonel dalgıçlarının ve balık adamlarının da kendilerine destek oluyor. Arkadaşlarımız deniz altında balıklarla yüzüp, sevgiyi paylaştılar. Bugün 18 metreye daldılar ve sertifikalarını kazandılar. Biz dernek olarak bu projeyi çok önemli desteklerle yapabildik. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür ediyorum. Gençlik projelerini destekleme programı, bizim projelerimizi başarıyla tamamlamamıza neden oldu. Onların desteğiyle bu yola çıktık." Baş, engelli bireylerin bir bölümünün milli yüzücü”dedi.

Club Flipper Hotel sahibi Ahmet Bayer ise “Engelliler için en büyük sorunun, doğanın ya da insanların onlara koyduğu engelleri aşamamaktır .Bu sorunun ortadan kalkması için devletin ve sivil toplum kuruluşlarının önemli çalışmalar yapıyor. Son 4-5 senedir bu çalışmaları görüyoruz. Bunlar çok sevindirici gelişmeler. Su altı dalış projeleri de bunlardan biri. Ben de elimden gelen desteği buna veririm. Ben de dalgıcım ve engelliyim. Engelli kardeşlerimin bu tür etkinlikleri yapabileceğini göstermek çok güzel bir duygu. Türkiye’de nüfusun yüzde 10’undan fazlasını oluşturan engellilerin de engeli olmayan insanlar gibi her türlü olanaklardan yararlanması, hayattan mutlu ve zevk alması gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA